Після «Ю-Ес оупен» Леся Цуренко підніметься на рекордне для себе 26-те місце у WTA

07.09.2018
Після «Ю-Ес оупен» Леся Цуренко підніметься на рекордне для себе 26-те місце у WTA

Своїм кращим матчем на «Ю-Ес оупен»-2018 Леся Цуренко назвала поєдинок проти другої ракетки планети Каролін Возняцьки. (Фото з сайта tennisua.org.)

На цьогорічному «Ю-Ес оупен» уже в першому колі розпочався справжній «зорепад».
 
Перша ракетка жіночого тенісу, румунка Сімона Халеп, повторивши своє минулорічне антидосягнення, дуже швидко попрощалася з Нью-Йорком.
 
Не набагато довше за лідера рейтингу WTA протрималася на кортах «Флешинг Мідоуз» друга тенісистка планети — Каролін Возняцьки з Данії, котру зачохлити ракетку змусила українка Леся Цуренко.
 
Загалом, справи на жіночому турнірі «Ю-Ес оупен»-2018 пішли таким чином, що до чвертьфінальної стадії дійшли лише двоє представниць iз першої «десятки» посіву.
 
Однією з учасниць 1/4 фіналу була й друга за рейтингом тенісистка України. Уперше пробившись до вісімки найсильніших на турнірі з серії «Великого шолома», Леся Цуренко цілком могла й не зупинитися на досягнутому, оскільки Наомі Осака з Японії наразі не входить до числа визнаних фаворитів світового жіночого тенісу.
 
Щоправда, у свої 20 років темношкіра представниця Країни Світанкового Сонця (донька вихідця з Гаїті та японки) вже досягла 20-ї сходинки рейтингу WTA, відтак у матчі з Цуренко — 36-ю тенісисткою планети — все ж мала більше перспектив на перемогу.
 
Але, в підсумку, наша співвітчизниця взагалі виявилася неготовою до масштабного протистояння, практично «всуху» програвши свій перший у кар’єрі чвертьфінал «гранд слему».
 
Максимум, на що спромоглася Леся в матчі проти Осаки, — виграти по одному гейму в кожному з двох сетів.
 
«Я дуже засмучена. Прокинувшись у день матчу, відчула, що захворіла. Але вирішила не зніматися з турніру, адже це чвертьфінал «Ю-Ес оупен», — пояснила свою провальну гру з японкою Цуренко.
 
Однак, абстрагувавшись від невдалого завершення Відкритої першості США, Леся заявила, що цілком задоволена своїм цьогорічним виступом у Нью-Йорку, адже за його підсумком підніметься на рекордну для себе позицію в рейтингу WTA. Попереднім досягненням Цуренко була 29-та позиція, в оновленому ж табелі про ранги вона посяде 26-те місце.
 
«Приємно дізнатися свій новий рейтинг. Тепер спробую до кінця року потрапити до першої двадцятки», — заявила друга тенісистка України.
 
Так само позитивним рейтинговим прогресом завершиться «Ю-Ес оупен» і для прими вітчизняного тенісу Еліни Світоліної. Дійшовши в Нью-Йорку до четвертого кола, вона здобула достатньо залікових балів, аби піднятися з сьомого на шостий рядок протоколу.
 
Тим часом у Нью-Йорку вже визначилися всі учасники «одиночних» півфіналів. У жінок, за повної відсутності представників «сіяної десятки», найбільше шансів на тріумф має екс-перша ракетка планети Серена Уїльямс, яка спробує втретє в кар’єрі виграти домашній «солом», де востаннє вона тріумфувала в далекому 2009 році.
 
У чвертьфіналі 36-річна Уїльямс-молодша пере­грала переможницю минулорічного «Ю-Ес оупен», третю «сіяну» Слоан Стівенс із США, після чого є беззаперечним фаворитом у жіночій сітці.
 
А от у чоловічій сітці до 1/2 фіналу пробилося одразу троє представників iз «топ-10», включно з першим номером посіву — іспанцем Рафаелем Надалем.