У Харкові покінчила життя самогубством 14-річна школярка

05.09.2018
Трагедія сталася в Харкові, в будинку на Салтівському шосе. Випавши з 14-го поверху, 14-річна дівчина від отриманих травм померла на місці.
 
Як повідомила прес-офіцер Московського відділення поліції Евеліна Черепашина, в сумочці загиблої слідчі виявили одразу дві передсмертні записки.
 
В одній вона просить вибачення за свій вчинок у батьків, в іншій — у вчителів своєї гімназії, наголошуючи на тому, що такий крок — її самостійне рішення.
 
Причину суїциду правоохоронці поки що не розголошують. Утім уже відкрито кримінальне провадження за частиною третьою статті 120 Кримінального кодексу України «Доведення до самогубства».
 
Покійна жила не в багатоповерхівці, де сталася трагедія, а в будинку неподалік. Із вулиці вона зателефонувала батькам, повідомивши, що трохи затримається. А вже через деякий час її тіло знайшли біля стін сусідньої будівлі. 
 
Дівчину виховували в багатодітній родині. Крім неї, в батьків є ще двоє молодших синів. За словами опитаних свідків, останнім часом ні в сім’ї, ні в школі в неї не було конфліктів, які б могли підштовхнути до непоправного кроку.
 
Наразі слідчі встановлюють усі контакти дівчини й шукають iмовірних свідків. Вони також мають намір вивчити історію повідомлень у соціальних мережах і наявність у цих записах так званих «груп смерті».