Першокурсників педуніверситету Драгоманова у студенти посвятили Патріарх Філарет і Віктор Ющенко

04.09.2018
Першокурсників педуніверситету Драгоманова у студенти посвятили Патріарх Філарет і Віктор Ющенко

Привітати майбутніх педагогів прийшли почесні гості.

Урочистості заходи з нагоди Дня знань та посвяти першокурсників у студенти Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова відбулися у Міжнародному центрі культури і мистецтв (Жовтневому палаці).
 
Привітати майбутніх педагогів прийшли почесні гості — Патріарх Київський і всієї України-Русi Філарет, третій Президент України та голова Наглядової ради НПУ імені М. П. Драгоманова Віктор Ющенко, президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, президент Малої академії наук Станіслав Довгий та інші відомі особи. 
 
«Вашу долю будуть визначати знання, — звернувся до першокурсників з вітальним словом Віктор Ющенко. — Вашу долю будуть визначати фах і світогляд. Усе це дає наш університет. Я народився в сім’ї сільського вчителя і бачив, що робочий день учителя не обмежується навіть 10-12 годинами. Я бачив, як мама і тато до пізньої ночі засиджувалися над зошитами і навчальними планами. І розумів, що єдиний спосіб передати досвід і знання попереднього покоління наступному — це вчительство. Моє побажання: щоб ви були великими вчителями і щоб були успішними на цій ниві. Бо саме від учителя людина отримує відповіді на сокровенні питання: хто ти є, яка тебе земля родила і куди ти йдеш?». 
 
На великій місії вчителя наголошував і Патріарх Філарет: «Ми знаємо періоди в історії, коли ті, хто займалися просвітництвом, насправді несли людям темряву. Тому ваше завдання — нести народу світло, тобто правду». 
 
Церемонію вручення символів студентства — Ключа від Країни Знань та Студентського квитка — супроводжувала насичена концертна програма у виконанні Національного заслуженого академічного народного хору України імені Григорія Верьовки.
 
На заході було також вручено мантії та дипломи почесних професорів Національного педагогічного університету імені Драгоманова Олександру Гурцю, тенору, солісту Національної опери України ім. Т. Г. Шевченка, та Зеновію Корінцю, генеральному директору і художньому керівникові хору імені Григорія Верьовки.