Президент Естонії переїздить працювати в Нарву на кордоні з Росією

29.08.2018
Президент Естонії переїздить працювати в Нарву на кордоні з Росією

Президент Естонії Керсті Кальюлайд.

Президент Естонії Керсті Кальюлайд три тижні працюватиме в місті Нарва. Її перший робочий тиждень у цьому місті на сході країни на кордоні з Росією розпочався у вівторок, 28 серпня і триватиме до четверга наступного тижня, повідомляється на сайті  інформагенції delfi.ee.
 
 
Президент мешкатиме в гостьовому домі Elektra та працюватиме в приміщеннях Нарвського коледжу Тартуського університету, де їй виділили одну кімнату для нарад та два кабінети.
 
Зі співробітників разом iз президентом переїдуть чиновники у відповідності з потребами та розпорядком дня. Загалом, щодня в Нарві перебуватимуть близько десятка співробітників президентської канцелярії — радники, директор канцелярії, офіцери для доручень. 
 
У перший робочий день у Нарві Керсті Кальюлайд зустрілася з членами Нарвського міського правління та міських зборів. Вона також відвідала Нарвський коледж Тартуського університету.
 
На завершення дня вона мала оглянути велосипедну доріжку між містами Нарва та Нарва-Йиесуу, проїхавшись по ній на велосипеді. 
 
Пані президент влаштує в Нарві прощальний обід для послів Норвегії та Фінляндії i вручить вірчі грамоти новим послам цих країн, зустрінеться з молоддю.
 
Упродовж тижня роботи в Нарві президент матиме зустрічі з місцевою владою, представниками бізнесу, громадських об’єднань, поліцією та службою охорони кордону.
 
Робота за межами столиці та всі ці заходи зовсім не є піар-ходом президента. Нарва є третім за кількістю населення містом Естонії, i містом проблемним, бо з переважно етнічним російським населенням, яке у своїй більшості є російськомовним і російськоорієнтованим, оскільки більшість інформації отримує з російських телеканалів.
 
Якщо хочете, то це потенційний «естонський Крим». Багаття варто гасити, коли лише починає з’являтися перший дим. Особисті контакти місцевого населення з президентом мають зламати бар’єри та кригу недовіри, яку сіє російська пропаганда. 
 
Наступного разу президент Естонії переїде працювати в Нарву в листопаді.