Цвібачок і кабачок: рецепти з говіркою від пані Ірини зі Львова

29.08.2018
Цвібачок і кабачок: рецепти з говіркою від пані Ірини зі Львова

Марта Гулей.

Кулінарні захоплення Марти Гулей — дуже серйозної киянки, яка займається статистичним аналізом та базами даних, пише процедури, рахує дескриптивні статистики, володіє англійською та японською мовами — явно від бабусі-львів’янки, про яку внучка пише з неприхованим захопленням і любов’ю. 
 
«Хто ще не знає — у мене є бабця, пані Ірина — диригент кухні і перша скрипка легкої іронії, львів’янка, не будемо казати в якому поколінні, бо такі цифри навіть вголос не говорять. 
 
Бабця моя — маестро. Маестро цвібачків, пляцків, безе, галяреток і всього того, що здатне засолодити душу. А ще вона надзвичайно вправна в стравах гострих, і не важливо, чи то на хліб намазка, чи ікра з баклажанів, чи слово — в неї все вдасться з перцем!
 
Бабця вона така: приїду — спече мені пляцок, а в крем додасть трохи іронії і того свого словесного перцю!» — розповідає Марта Гулей, яка, до всього, з бабусиними рецептами передає весь колорит кухонної справи, розкішну говірку і підтримує бабусин гумор, легку іронію у заданому напрямі. Справжня внучка своєї бабусі! 
 
«Моя бабця дуже переживає через то, шо з руками в мене не вродило, і час від часу лишає мені маленькі цидулки з фамільними переписами. Чесно кажучи, більшість тих переписів я собі клею до бльокнота і навіть не пробую готувати — навіть від прочитання того починають боліти руки! А декотрі я старанно намагаюсь повторити».