В «основі» «Ю-Ес оупен» стартувала рекордна кількість українських тенісисток

29.08.2018
В «основі» «Ю-Ес оупен» стартувала рекордна кількість українських тенісисток

Ангеліна Калініна успішно проводить свій дебют на «Ю-Ес оупен». (Фото з сайта tennisua.org.)

У той час, як жодному представнику вітчизняного чоловічого тенісу не знайшлося місця в основній сітці цьогорічної Відкритої першості США, одразу шестеро вітчизняних тенісисток розпочали свої виступи в «основі» «Ю-Ес оупен»-2018.
 
Рекордне представництво українського жіночого тенісу в Нью-Йорку сформували представниці першої сотні рейтингу WTA — Еліна Світоліна, Леся Цуренко, Катерина Козлова, Катерна Бондаренко й Даяна Ястремська, котрі отримали прямі перепустки до основного раунду, а також сьома тенісистка України та 134-та у світі — Ангеліна Калініна, котра, на відміну від своїх співвітчизниць та співвітчизників — Марти Костюк, Катерини Завацької, Сергія Стаховського та Іллі Марченка, вдало подолала кваліфікацію.
 
Набравши переможний хід у відбірковому циклі, успішно зіграла Калініна й поєдинок першого кола «основи» «Ю-Ес оупен», в якому переграла першу представницю Ліхтенштейну в «еліт-раунді» американського «шолома», — Катінку фон Дайхманн — 1:6, 7:6 (7:0), 5:2 (відмова).
 
У наступному раунді турніру на 21-річну Ангеліну чекає значно серйозніше випробування — зустріч iз третьою ракеткою планети та чинною переможницею «Ю-Ес оупен» Слоан Стівенс.
 
Чогось подібного на Відкритій першості США чекали й від іншої дебютантки «основи» останнього в сезоні «Великого шолома» з України — 18-річної Даяни Ястремської.
 
Напередодні свого старту на кортах «Флешинг Мідоуз» юна одеситка знову повернулася до «топ-100» рейтингу WTA й водночас розпочала співпрацю з іменитою в минулому тенісисткою, котра нині активно займається тренерською діяльністю, бельгійкою Жюстін Енен.
 
Утім порадувати свою нову наставницю стрімко прогресу­ю­ча Ястремська не змогла, програвши на старті «Ю-Ес оупен» чешці Кароліні Муховій — 4:6, 2:6.
 
Так само невдалим вийшов старт і у Катерини Козлової, котра також у двох сетах поступилася представниці Іспанії Ларі Арруабаррені — 0:6, 3:6. Не знайшла аргументів для продовження боротьби в одиночному розряді й ветеран вітчизняного жіночого тенісу Катерина Бондаренко.
 
Її протистояння з 19-річною білорускою Вірою Лапко тривало трохи більше години й завершилося швидкою перемогою більш юної опонентки — 3:6, 3:6.
 
Набагато переконливiше у своєму стартовому поєдинку виглядала перша ракетка України Еліна Світоліна, хоча й змусила своїх шанувальників дещо похвилюватися, коли практично без боротьби програла господарці кортів, 78-й ракетці планети Сачії Вікері, другий сет.
 
«Не планувала грати в повну силу», — так згодом Світоліна пояснила свій тимчасовий спад у грі. Зрештою, сьомій тенісистці світу вистачило майстерності, аби завершити поєдинок на свою користь — 6:3, 1:6, 6:1.
 
А от лідерка жіночого тенісу — румунка Сімона Халеп — другий рік поспіль провалила «Ю-Ес оупен». «У Нью-Йорку я завжди демонструю далеко не найкращий свій теніс», — після поразки естонці Каї Канепі відзначила Халеп.