Після болісного фіаско в Лізі чемпіонів динамівці втратили очки у прем'єр-лізі

28.08.2018
Після болісного фіаско в Лізі чемпіонів динамівці втратили очки у прем'єр-лізі

«Чорноморець» став першим колективом у поточному чемпіонаті країни, котрий зумів відібрати очки у київського «Динамо».

Кінцівка літа — традиційно непроста пора для вітчизняних колективів, котрі змагаються на два фронти.
 
 
Намагаються забезпечити собі єврокубкову осінь, на внутрішній арені вони опиняються в ігровому цейтноті, вийти з якого не завжди вдається без втрат.
 
 
Приміром, столичне «Динамо», тримаючи на прицілі матч-відповідь раунду плей-оф Ліги чемпіонів проти «Аяксу», в гостьовому протистоянні з «Чорноморцем» вирішило дещо зекономити сили.
 
Удавшись до кадрової ротації, наставник «біло-синіх» Олександр Хацкевич надав можливість лідерам команди перепочити напередодні доленосного в контексті виходу чи невиходу до основного раунду Суперліги поєдинку з голландським опонентом.
 
Як результат, перша в сезоні втрата динамівцями залікових очок, хоча, без сумніву, на подібний розвиток подій в Одесі в біло-синьому таборі не розраховували.
 
За підсумками минулого сезону «моряки» ледве не втратили елітну прописку, тож мало хто очікував, що в новому чемпіонаті одеський колектив становитиме грізну силу.
 
Проте через відсутність стабільних позицій в інших старожилів прем’єр-ліги на старті поточного ЧУ «Чорноморцю» вдалося піднятися на неочікувано високу четверту позицію.
 
Звісно, історія участі «моряків» у перехідному «плей-оф», без сумніву, стала хорошим для них уроком. Якби не відмова «Полтави» від участі в ПЛ, грати нині одеситам у першій лізі. 
 
Утім іще одного такого випробування в «Чорноморці» не хочуть, тож і намагаються підопічні Ангела Червенкова на старті турніру зробити максимальний очковий заділ, який убезпечить команду від неприємних миттєвостей участі в матчах «на виживання».
 
Динамівці ж, зазнавши болючого фіаско в Амстердамі, прибули до Одеси, вочевидь, не в кращому гуморі. При цьому вояж на узбережжя Чорного моря позитивних емоцій динамівцям не додав. 
 
Обмежившись у матчі з «моряками», як і в попередніх поєдинках поточного чемпіонату, одним забитим голом, підопічні Хацкевича змогли вивезти зі стадіону «Чорноморець» лише один заліковий бал.
 
Нелегкий тягар єврокубкової відповідальності наприкінці серпня ліг і на плечі луганської «Зорі», котра опинилася за півкроку до потрапляння в основний раунд Ліги Європи.
 
Для цього в повторному матчі з «Лейпцигом» команді Юрія Вернидуба вистачить i результативної нічиєї.
 
Проте, акумулюючи сили для фінішного гостьового спурту в Німеччині, в національній першості «Зоря» зазнала несподіваної домашньої поразки від дебютанта прем’єр-ліги — чернігівської «Десни».
 
«Поразка від «Десни» — урок на майбутнє», — філософськи резюмував очільник луганського клубу, котрий після насиченого єврокубкового «мід-уїку» вдався до масштабної кадрової ротації на внутрішній арені.
 
Загалом, у шостому турі лише в одному матчі господарям удалося відсвяткувати успіх. «Олександрія» на чолі з Володимиром Шараном продовжує переписувати клубні рекорди, здобувши (в матчі проти «Ворскли») шосту поспіль перемогу в рідних стінах.
 
А уособленням гостьової сили в матчах національної першості, котрі відбулися минулого уїк-енду, стала розгромна перемога «Шахтаря» над «Олімпіком», головним натхненником якої у  складі «гірників» став їхній новобранець Мораес.
 
Після переходу з «Динамо» бразильський форвард наполегливо взявся виконувати свої прямі обов’язки, й після «хет-трику» у ворота «олімпійців» знову одноосібно очолив бомбардирські перегони в ЧУ. 
 

ТАБЛО

Чемпіонат України. 6-й тур. «Олімпік» — «Шахтар» — 2:5 (Пасич, 18; Данченко, 77 (у свої ворота) — Марлос, 10; Мораес, 17, 32, 75; Степаненко, 41), «Олександрія» — «Ворскла» — 2:0 (Банада, 15, 17), «Чорноморець» — «Динамо» — 1:1 (Грачов, 84 — Русин, 59), «Маріуполь» — «Львів» — 2:2 (Пихаленок, 49; Чурко, 59 — Парамонов, 45; Дуарте, 51; вилучення: Федорчук, 90 («М»)), «Карпати» — «Арсенал-Київ» — 1:2 (Ербес, 55 — Ореховський, 28; Гринь, 39; вилучення: Піріс, 85 («А»)), «Зоря» — «Десна» — 0:2 (Старенький, 11; Безбородько, 73).
 
Турнірне становище: «Шахтар», «Олександрія» — 15, «Динамо» — 13 (5 матчів), «Чорноморець» — 9, «Зоря» — 8, «Десна» — 7, «Олімпік», «Ворскла»– 6, «Львів», «Карпати» — 5, «Маріуполь» — 4 (5), «Арсенал-Київ» — 4.
Бомбардир: Мораес («Шахтар») — 6.