Юна Даяна Ястремська виграла вже чотири матчі на турнірі WTAPremier у США

22.08.2018
Юна Даяна Ястремська виграла вже чотири матчі на турнірі WTAPremier у США

На турнірі у Нью-Хейвені Даяна Ястремська вже вибила двох представниць «топ-45». (Фото з сайта: btu.org.ua.)

Після липневих перемог на змаганнях серії ITF талановита українка Даяна Ястремська вдало виступає і на турнірі WTAPremierу Нью-Хейвені.
 
На хардових кортах США 18-річна українка спочатку подолала три кола кваліфікації, а потім пробилась і до другого раунду основи.
 
Приємно, що на шляху до 1/8 фіналу Даяна обіграла двох суперниць із значно вищим рейтингом — швейцарку Белінду Бенчіч (WTA 45) у вирішальному поєдинку відбору (7:6, 7:6) та американку Даніель Коллінс (WTA 36) — 6:0, 6:3. Це, до речі, її дебютний успіх на «прем’єрах».
 
«Я дуже рада. Грати на центральному корті — це неймовірні емоції, сподіваюсь, і наступний свій матч тут зіграю. Звісно, перехід у професіональний тур нелегкий, це зовсім інше у порівнянні з юніорами, але для цього я тяжко працювала, моя мета — ввійти в «топ-50», — прокоментувала свою звитягу п’ята ракетка України.
 
У другому колі Нью-Хейвена вона зіграє проти німкені Юлії Гьоргес. Після успіху на харді США Даяна може закріпитися у «топ-100»: поки українка 98-ма в онлайн-рейтингу. Додамо також, що своєю вдалою грою у цьому сезоні українка заслужила путівку в основу USOpen. 
 
У старт-лист останнього у році турніру «Великого шолома» потрапили і її більш досвідчені колеги — Еліна Світоліна, Леся Цуренко, Катерина Бондаренко і Катерина Козлова. Ще три представниці нашого тенісу — Марта Костюк, Ангеліна Калініна і Катарина Завацька — почнуть із кваліфікації.
 
Світоліна хардову частину сезону розпочала на «прем’єрах» у Монреалі та Цинциннаті, де дійшла до 1/2 фіналу та чвертьфіналу відповідно. Еліні не вдалося захистити очки за минулорічний тріумф у Канаді, внаслідок чого вона опустилась на сьому сходинку табеля про ранги.
 
Натомість значно покращила свої позиції у рейтингу Леся Цуренко — після першого за три роки чвертьфіналу на турнірі серії Premierу Цинциннаті вона повернулась у «топ-35». Тепер Леся спробує повторити досягнення 2016 року — четверте коло USOpen.
 
Після того, як до кінця року через травму руки вибув Олександр Долгополов, українців в основі чоловічої сітки Grand Slam не буде — Сергію Стаховському (ATP 138) та Іллі Марченку (ATP 334) доведеться пройти три кола кваліфікації. Стах грає переважно на «челенджерах», а Марченко, повернувшись після травми, ще не здобув жодної перемоги в сезоні.
 
Після американського «шолома» на чоловічу збірну чекає матч першого раунду плей-оф групи 1 Кубка Девіса проти португальців. 14-15 вересня у Бучі вони зіграють чотири одиночні зустрічі та одну парну.
 
Лідером «синьо-жовтих», як і у попередньому поєдинку зі шведами (поразка 2:3), буде Сергій Стаховський, який раніше заявляв, що планує грати за збірну.
 
Його партнером у парі може стати Денис Молчанов, який нещодавно разом зi словаком Ігорем Зеленаєм виграв «челенджер» в італійському Корденонсі. Усього в дуету Молчанов/Зеленай цього сезону п’ять титулів категорії ATPChallengerTour та один програний фінал на змаганнях ATP 250 у Гштаадті.
 
А тріумфаторами турнірів у Монреалі та Цинциннаті стали лідери світового рейтингу. Румунка Сімона Халеп, яка очолює жіночу класифікацію, після двох поспіль фіналів забезпечила собі участь у підсумковому турнірі WTA.
У чоловічій же сітці героєм тижня став серб Новак Джокович — після перемоги у Цинциннаті він став першим тенісистом в історії, який вигравав усі дев’ять «мастерсів».