У Шполі на Черкащині двох чоловіків затримали за вирубування дубів

21.08.2018
У місті Шпола двоє чоловіків, 30 та 44 років, поїхали до лісу і почали різати дуби. Пиляли, аж тріски летіли. Звук їхньої пилки почув лісник. Він і викликав поліцію.
 
Як повідомляють в обласному управлінні поліції, працівники якої вже третій тиждень проводять заходи під умовною назвою «Ліс», правоохоронці зупинили автомобіль підозрюваних, коли ті від’їжджали від місця рубки дубів.
 
«Їхнiй причіп було завантажено вісьмома колодами дуба, діаметр яких складав 43 сантиметри. Чоловіки при собі не мали жодних дозвільних документів, зізналися у незаконному вирубуваннi деревини, яку збиралися використовувати для власних потреб», — розповідають копи.
 
За даним фактом Шполянське відділення поліції відкрило кримінальне провадження за частиною 1 статті 246 (незаконна рубка лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає не лише штраф, а й обмеження волі на строк до трьох років.
 
Загалом поліцейські Черкащини за період операції «Ліс» уже перевірили 230 транспортних засобів, що перевозять продукцію лісового господарства.
 
Було зафіксовано п’ять порушень  безпеки дорожнього руху, на порушників складено адміністративні протоколи.
 
Також відкрито три кримінальних провадження, зокрема, окрім Шполи, ще у Лисянському районі за крадіжку деревини та в Уманському — за перевезення деревини з підробленими документами.
 
Як розповідає «Україні молодій» головний спеціаліст Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Микола Бихало, за сім місяців цього року по держлісгоспах Черкащини обсяг виявлених незаконних рубок становить 77 кубометрів деревини — лісова охорона зафіксувала 17 таких випадків.
 
Лісовому господарству завдано шкоди в розмірі 658,5 тис. грн. По семи випадках матеріали скеровано до правоохоронних органів.