ЗСУ витіснили окупантів із частини території «сірої зони» на Донеччині

21.08.2018
У день Яблучного Спаса на фронті було відносно спокійно, i ворог дещо вгамувався: гатили по українських захисниках «лише» 20 разів, а, приміром, 17 та 18 серпня — 40 та 43 рази, відповідно.
 
У неділю також окупанти не застосовували важке озброєння, тоді як у попередні два дні традиційно гамселили з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. 
 
Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї, а на окремих напрямках — з озброєння БМП.
 
Ворожі обстріли здійснювали по захисниках Кримського, Катеринівки, Луганського, Південного, Залізного, Зайцевого, Новоселівки Другої, Гнутового, Павлополя, Лебединського, Водяного, Широкиного.
 
Також поблизу Катеринівки противник застосував озброєння БМП.
 
Упродовж доби 19 серпня російські окупаційні війська з гранатометів i стрілецької зброї тричі обстріляли позиції українських захисників у районах населених пунктів Широкине та Лебединське.
 
У ході бойових дій упродовж 17-19 серпня, на жаль, в українських підрозділах не обійшлося без втрат: двоє бійців загинуло, а четверо дістали поранення.
 
Окупантам теж перепало, у них «200»-х — 4, а «300»-х — 9.
 
Зазначимо, що кілька днів тому підрозділи 24 ОМБр імені короля Данила Збройних сил України спільно з ротою глибинної розвідки окремого розвідувального батальйону витіснили російські окупаційні війська на Донбасі, тим самим просунувшись на кілька кілометрів уперед.
 
Про це на своїй сторінці у «Фейсбуцi» написав координатор «Інформаційного опору», нардеп Дмитро Тимчук. 
 
За його словами, результатом цієї роботи стало завершення створення кільця безпеки навколо міста Торецьк і утворення буферної зони навколо пункту пропуску «Майорське».
 
Водночас під повний контроль Об’єднаних сил перейшов населений пункт Шуми і дачний масив цього населеного пункту, траса вздовж водопроводу та дачний масив селища Шахти 6-7. Усього взято під контроль понад десять квадратних кілометрів території так званої «сірої зони».