«Наш край» закликає уряд зупинити необґрунтоване підвищення тарифів на комунальний транспорт

21.08.2018
«Наш край» закликає уряд зупинити необґрунтоване підвищення тарифів на комунальний транспорт

Споживачі скаржаться, що подорожчання київського міського транспорту стало початком справжньої лавини підняття цін у регіонах. (Фото з сайта bigmir.net.)

Київ показав напрочуд поганий приклад регіонам України: вслід за столицею тариф на проїзд у громадському транспорті зростає по всій країні.
 
 
Завдання ж уряду — зупинити необґрунтоване зростання цін на проїзд по всій країні. Саме так вважає народний депутат Сергій Шахов. 
 
 
«Хвиля подорожчання вартості проїзду у громадському транспорті охоплює всю країну. Слідом за Києвом у Дніпрі тариф на проїзд у наземному транспорті підвищився з 1,5, а в метрополітені з 2 грн. до 4 гривень. Партія «Наш край» попереджала владу, що підвищення вартості проїзду у Києві запустить ланцюгову реакцію по всіх містах. «Наш край» закликає уряд та антимонопольний комітет негайно перевірити обґрунтованість підвищення цін на проїзд у громадському транспорті», — зазначив народний депутат.
 
За словами Шахова, чиновники посилаються на зростання тарифів на електроенергію як на причину підвищення вартості проїзду.
 
«Ми неодноразово звертали увагу влади на те, що безконтрольне зростання тарифів на електроенергію призведе до підвищення ціни у галузях, які її використовують. Але потрібно оновлювати застарілий та зношений рухомий склад та дбати про безпеку пасажирів, а вже після цього можна буде переглядати ціну на проїзд. Влада ж лише підвищує вартість квитків на громадський транспорт», — наголосив він і закликав уряд проаналізувати роботу громадського транспорту та зробити його доступнішим.
 
«Необхідно забезпечити прозорий контроль над роботою міського комунального транспорту, його видатками та надходженнями. Одним із перших кроків у цьому напрямі має стати запровадження електронного квитка», — підсумував Сергій Шахов.