Звуки «Плачу із Сирії»: українець став претендентом на телепремію «Еммі»

17.08.2018
Звуки «Плачу із Сирії»: українець став претендентом на телепремію «Еммі»

Фото надане компанією B&H film distribution. (Звукорежисер Олег Кульчицький.)

Технічний директор української студії Le Doyen Олег Кульчицький отримав номінацію на американську телевізійну премію «Еммі» за документальні фільми та новинні репортажі (News & Documentary Emmy Awards) у категорії «Найкращий звук» за роботу над фільмом «Плач із Сирії» (Cries from Syria).
 
 
Список претендентів на цьогорічну премію днями оголосила Національна академія телевізійних наук США на офіційному сайті.
 
«Плач із Сирії» — документальна стрічка про 5-річний збройний конфлікт на Близькому Сході очима сирійських активістів та мирного населення.
 
Фільм — випущений каналом HBO — зняв ізраїльський режисер Євген Афінеєвський у 2017 році. Окрім нагороди за «Найкращий звук», фільм змагається за новинну та документальну премію «Еммі» ще в трьох категоріях.
 
Це — не перша престижна номінація Олега Кульчицького. У 2016 році звукорежисер разом із командою стрічки «Зима у вогні» про події Революції гідності претендував на нагороду Golden Reel Awards за «Найкращий монтаж звуку в документальному фільмі». Пізніше фільм було номіновано на премію «Оскар».
 
Le Doyen Studio — українська студія постпродакшену та дубляжу, що розпочала свою діяльність у 2008 році. Із 2009-го перша та єдина в Україні студія, сертифікована компанією Dolby як студія категорії Dolby Premier.
 
Поряд зі зведенням звуку для кінофільмів у форматі Dolby Digital, Le Doyen також виконує інші види звукових робіт: тонування, дубляж, зведення музики, саунд дизайн кіно- і відеофільмів.
 
Нагадаємо, «Еммі» — американська телевізійна премія, що вважається аналогом «Оскара» у сфері телебачення.
 
Нагороди представляють різні сектори індустрії, новинна та документальна премія «Еммі» (News&Documentary Emmy Awards) з 1980 року вручається Американською національною телевізійною академією для відзначення найкращих журналістських матеріалів та документальних фільмів. Цьогорічна церемонія вручення нагород відбудеться 1 жовтня у Нью-Йорку.