Від Києва шалені вітри з грозами посунули на Сумщину і Чернігівщину

17.08.2018
Ніч на 16 серпня видалася для киян неспокійною: близько третьої години столицю несподівано накрила негода.
 
Цього разу стихія наробила менше збитків, ніж попереднього, зо три тижні тому. 
 
«Свіжа» нічна буря мала свою родзинку: крім стіни води з неба, потужних блискавок і навіженого вітру, столицю хвилин зо двадцять «бомбив» чималенький град, який добряче пооббивав листя дерев. Вітер і вода багато нашкодили.
 
Наприклад, на Лівому березі, на вулиці Митрополита Шептицького, в одному з дев’ятиповерхових будинків були залиті коридори навіть шостого поверху.
 
А у дворі зранку валялися знесені з вікон москітні сітки; тротуари — ніби у болоті, а проїжджа частина — подекуди у великих водних «калабанях». 
 
Злива залила й центральний Хрещатик — туди нанесло чимало бруду, землі. Рух вулицею було відновлено лише близько восьмої ранку — після того як комунальники прибрали бруд.
 
Знаменита Бессарабська площа перетворилася на озеро, залило й нижній поверх підземного торгового центру «Метроград».
 
На Хрещатику злива частково доруйнувала старий гастроном, який стояв за завісою руїною вже кілька років. Потужний вітер поперевертав літні тераси кафе. Попадало чимало дерев у парку біля Верховної Ради та Кабміну.
 
За повідомленням служби «надзвичайників», обійшлося без людських жертв. За інформацією синоптиків, негода, «пом’явши» столицю України, посунула на Сумщину та Чернігівщину.