Ляшко пообідав салом та часником із пенсіонерками у Маріїнському парку

17.08.2018
Ляшко пообідав салом та часником із пенсіонерками у Маріїнському парку

Жіночки розстелили обід просто на лавочці. На запитання політика, чому обідають тут, просто неба, чесно відповіли: бо з їхніми пенсіями на кафе чи ресторан грошей нема.
 
 
Народний депутат iз радістю погодився на пропозицію покуштувати сало з часником і зізнався, що це його улюблена їжа з дитин­ства.
 
 
Пригощаючись, Ляшко розповів, якими мають бути пенсії при нинішніх цінах.
 
«Моя мама родом iз Білокуракинського району на Луганщині. А на Чернігівщині вона вчилася, я там народився. Все життя пропрацювала й отримує копійчану пенсію. От я хочу, щоб моя мама, ви і всі інші отримували нормальну пенсію. Мінімальна трудова пенсія — 3-4 тисячі гривень, а далі надбавка за кожен рік стажу і шкідливі умови», — сказав лідер Радикальної партії.
 
«Будь ласка, поруште питання колгоспників, мені так образливо за мою маму», — звернулася до політика одна з жіночок.
 
Ляшко запевнив, що робить усе можливе для вирішення цього питання.
 
«Ми добиваємось перерахунку пенсій для колгоспників. Вони мали великий трудовий стаж, але копійчану зарплату. А тепер у них копійчана пенсія. Вони ж не винні, що працювали за трудодні, за галочки чи мішок дерті. Я й сам колгоспник, перший запис у трудовій — скотник колгоспу «Прогрес», я з інтернату їздив туди влітку і пас корів», — розповів народний депутат.
 
Поскаржилися Ляшку й на проблеми з оформленням землі.
 
«Село Юр’ївка, Дніпропетровська область — не переоформляють на мене мамину землю, у неї там пай був. За 10 років не отримала ні копійки», — поскаржилася одна з жіночок.  
 
«А в мене те саме в Харківській області, Барвінківський район», — додала інша.
 
«За акти деруть, за все деруть і спеціально не оформляють, а потім сіють там, збирають і гроші собі в кишені кладуть. Вони хочуть зовсім забрати землю, щоб продати. А я проти продажу. Треба продавати продукцію, а не землю», —  запевнив Ляшко і попросив написати йому звернення з кожного питання, щоб він міг розібратися й допомогти.
 
Народний депутат подякував за обід i поїхав на ефір.
 
«Дуже смачно, дякую. Харківське сало — найкраще! Обов’язково приїду до вас у Лозову на Харківщину», — пообіцяв Ляшко.