Без «діамантів»: мадридський «Реал» не зміг продовжити тріумфальну ходу на євроарені

17.08.2018
Без «діамантів»: мадридський «Реал» не зміг продовжити тріумфальну ходу на євроарені

Головний герой матчу за Суперкубок УЄФА-2018 — Дієго Коста. (Фото з сайта УЄФА.)

Виграш мадридським «Реалом» трьох поспіль лігочемпіонських трофеїв лише зайвий раз нагадав, чому «вершкових» називають суперклубом.
 
 
Щоправда, одразу після зробленого в Суперлізі «хет-трику» «королівський» клуб залишився без головного тренера-тріумфатора Зінедіна Зідана, слідом за яким команду покинув і зірковий Кріштіану Роналду. В одну мить мадридці втратили два свої діаманти.
 
 
Проте слід визнати, що безперервним домінування «Реалу» також бути не могло.
 
При цьому підготовку до нового сезону «галактикос» розпочали зі скандалу, коли, підписавши за день до старту фінальної частини чемпіонату світу-2018 контракт iз тренером Юленом Лопатегі, відірвали того від збірної Іспанії, залишивши таким чином «Червону фурію» на «мундіалі» без свого головнокомандувача.
 
А ще влітку «Реал» закликав під свої прапори талановитого українського голкіпера Андрія Луніна, котрого окремі ЗМІ назвали «символом нової епохи мадридського клубу».
 
Коли Андрій разом зi своєю новою командою прилетів до Таллінна на матч за Суперкубок УЄФА — проти мадридського «Атлетико», дехто поспішив заявити, що Лунін може стати четвертим в історії українцем, котрий виграє цей престижний турнір.
 
Однак стати в один ряд з Андрієм Демченком, який у далекому 1995 році здобув Суперкубок УЄФА з «Аяксом», Андрієм Шевченком (2003, «Мілан») та Анатолієм Тимощуком (2008, «Зеніт») 19-річному вітчизняному кіперу не вдалося.
 
Гору в мадридському класико в Таллінні взяли «матрацники» — 4:2. Усі чотири м’ячі за «реалістів» — два з яких у додатковий час — пропустив їхній основний кіпер Кейлор Навас. При цьому Луніну в столиці Естонії було відведено роль другого голкіпера «Реалу».
 
Загалом, склад «реалістів» у матчі за Суперкубок УЄФА мало чим відрізнявся від того, котрий кілька місяців тому брав Кубок чемпіонів у Києві.
 
Утім, і однієї «прогалини» на футбольному полі (Роналду), а також зміни на тренерському містку виявилося достатньо, аби «вершкові» зазнали болісної поразки від чинного переможця Ліги чемпіонів, який, на відміну від конкурента, зберіг у міжсезоння своїх ключових дійових осіб.
 
У першу чергу, йдеться про француза Антуана Грізманна, котрий по завершенні минулого сезону активно розмірковував над зміною клубу.
 
Однак, у підсумку, новоспечений чемпіон світу в складі збірної Франції вирішив не змінювати свою прописку, залишившись на червоно-синій стороні Мадрида.
 
«Розумію, що не помилився, коли вирішив залишитися в «Атлетико». На наш клуб очікує нова ера», — заявив Грізманн.
 
І хоча «Реалу» забивали інші, а не Антуан, футболісти, його внесок у перемогу «матрацників» беззаперечний.
 
Дарма, що на тренерському містку «Атлетико» в Таллінні не було головного тренера Дієго Сімеоне, котрий продовжує відбувати отриману наприкінці минулого сезону чотириматчеву дискваліфікацію.
 
За останні роки аргентинський наставник, немов умілий диригент, налаштував свій оркестр. 
 
Як результат — третій в історії клубу виграш Суперкубка УЄФА. «На трибунах було дуже холодно, а матч видався пречудовим», — резюмував наставник тріумфаторів. 
 

ТАБЛО

Суперкубок УЄФА. «Реал» (Іспанія) — «Атлетико» (Іспанія) — 2:4 (Бензема, 27; Рамос, 63 (пен.) — Коста, 1, 79; Ньїгес, 98; Коке, 104).