Вартість відпочинку родини Геннадія Кернеса перевищила його кілька річних зарплат

15.08.2018
Нескінченна сага про багате життя чиновників найбіднішої країни Європи поповнилася черговою історією.
 
Цього разу Харківський антикорупційний центр розповів на своїй сторінці у «Фейсбуці» подробиці літньої відпустки родини Геннадія Кернеса на дорогих курортах сонячної Італії.
 
У повідомленні, зокрема, йдеться про те, що мер разом із дружиною та охоронцями приїхав на броньованих автівках до міжнародного аеропорту «Харків», після чого на 9-місному чартері Bombardier Challenger 300 вилетів до австрійського міста Інсбрук. 
 
За інформацією власних джерел ХАЦ, замовлений літак належить турецькій компанії MNG JET HAVACILIK AS. Як повідомляється на сайті авіаперевізника, вартість оренди цього лайнера складає 5 тисяч доларів на годину. 
 
«Нагадаємо, що в 2017 році заробітна плата Геннадія Кернеса склала 599 тисяч гривень на рік, — уточнює Харківський антикорупційний центр. — З огляду на те, що мінімальний час, на який можна замовити приватний літак для подібного перельоту, як правило, складає не менше доби, неважко порахувати, що оренда чартеру могла обійтися Геннадію Кернесу в суму, що перевищує 5 річних заробітних плат харківського міського голови». 
 
Правда, заради справедливості варто уточнити, що таку поїздку мер таки може собі дозволити офіційно. Минулого року у своїй декларації він повідомив про зберігання 43 мільйонів гривень готівкою. 
 
В Італії до родини мера приєднався директор Харківського КП «Ритуал» Євген Журавльов зі своєю сім’єю.
 
Завдяки доньці останнього, яка виставила у соціальних мережах фото, і стало відомо, що чиновники обрали для відпочинку фешенебельний готель Palace Merano в мальовничому куточку італійських Альп.
 
Тут надають чимало оздоровчих та медичних послуг, вартість яких цілком гармонiює з ціною авіаперельоту. 
 
У свою чергу, сайт «Цензор. Нет» повідомив, що саме в цьому готелі пан Кернес проводив час у дні, коли Київський районний суд Полтави розглядав результати слідства у справі викрадення та побиття двох євромайданів. Йдеться про ту саму справу, яку днями зі скандалом закрили.