Генштаб ЗСУ збирається запровадити акредитацію волонтерів у районі ООС

15.08.2018
Порівняно з попереднім днем противник 13 серпня дещо вгамувався й обстрілював позиції наших військ «лише» 41 раз, у тому числі 11 разів із важкого озброєння.
 
Прицільний вогонь окупанти вели з гранатометів, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї, а на окремих напрямках — з озброєння БМП i протитанкових ракетних комплексів. Застосовували також артилерію калібром 122 мм i міномети.
 
Обстріли здійснювали по захисниках Кримського, Новотошківського, Троїцького, Новозванівки, Новолуганського, Південного, Майорська, Залізного, Північного, Опитного, Авдіївки, Новотроїцького, Богданівки, Гнутового, Лебединського, Павлополя, Водяного та Широкиного.
 
Противник обстріляв із ствольної артилерії калібром 122 мм захисників Новотошківського, з мінометів калібром 120 мм — наші позиції біля Залізного, Північного та Богданівки, а з мінометів калібром 82 мм — позиції біля Новозванівки, Троїцького, Авдіївки та Водяного.
 
Унаслідок бойових дій два військовослужбовцi Об’єднаних сил отримали поранення. Ворог, за даними української розвідки, втратив двох вояків, а ще п’ять «іхтамнетів»-окупантів дістали поранення.
 
У вiвторок, 14 серпня, станом на ранок бойовики російських окупаційних військ двічі «привітали» наших захисників зі святом Маковея — обстріляли українські позиції в районах населених пунктів Павлопіль i Широкине.
 
Генштаб ЗСУ має намір впровадити акредитацію волонтерів у районі проведення ООС. Для отримання акредитації волонтери будуть зобов’язані надати командуванню ООС свої персональні дані та пройти перевірку.
 
На цей момент уже розроблено проект «Інструкції з акредитації волонтерської діяльності в районах здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій і Луганській областях».
 
Відповідною інструкцією Генштаб планує ввести волонтерську діяльність у правове поле, а також створити механізми захисту волонтерів (у вигляді «служби» їхньої підтримки в Донецькій і Луганській областях) і за бажанням волонтерів допомагати їм з обліком і контролем над дорогим майном, яке вони поставляють армії.
 
Акредитацію та пропуск до району ООС може бути припинено у зв’язку із загостренням ситуації в районі відвідування, проведенням там заходів iз підготовки або введенням режиму обмеження переміщення цивільних осіб.