У Львові з безпритульних собак виховуватимуть терапевтів

14.08.2018
Після участі у тренінгу з каністерапії (терапія, яка включає в себе використання тварин як засобу для лікування) працівники ЛКП «Лев» надумали виховувати собак-терапевтів. 
 
«Разом із нашим кінологом ми всерйоз задумалися над таким потрібним видом реабілітації дорослих людей та діток із фізичними та психічними вадами, як каністерапія за участі тварин ЛКП «Лев». Маємо намір відібрати песиків, які надаються до такої активності, і виховувати їх на терапевтів. Віримо, що у Львові не лише люди можуть допомогти знедоленим тваринам, а й собаки можуть рятувати людей!» — розповідає директор ЛКП «Лев» Оксана Кошак.
 
Львівське підприємство є унікальним ветеринарно-стерилізаційним центром безпритульних тварин.
 
Працівники контролюють чисельність чотирилапих у місті гуманними методами, слідкують за безпекою співіснування з мешканцями і постійно генерують нові ідеї, які б допомогли прилаштуватися тваринам у сім’ях.
 
Якщо все вдасться — пухнасті не лише знайдуть нових друзів, а й виконуватимуть надважливу соціальну роботу. 
 
Мета каністерапії полягає у поліпшенні соціальних, емоційних або когнітивних функцій пацієнта. Вчені стверджують, що тварини суттєво збільшують мотивацію до життя у своїх господарів.
 
Терапевт, який приносить із собою домашню тварину, може виконувати роль посередника між чотирилапим і пацієнтом, вказуючи на безпечність тварини. Широке поширення анімалотерапія знайшла в Європі. 
 
Коли відбудеться старт навчань для чотирилапих, поки що невідомо, проте львів’яни вже з нетерпінням чекають на перших «кваліфікованих» вихованців із ЛКП «Лев».
 
На переконання багатьох містян, в контексті реалій сьогодення ця ініціатива є надзвичайно важливою, адже собаки зможуть також працювати з військовими, які перебувають на реабілітації.