Ляшко розповів, як вирішити проблему «забитих» дитсадків і шкіл

14.08.2018
Ляшко розповів, як вирішити проблему «забитих» дитсадків і шкіл

Діти з селища Глеваха, що на Київщині, завдяки Олегу Ляшку навчатимуться у просторих і комфортних приміщеннях.

На прикладі селища Глеваха, що на Київщині, лідер Радикальної партії розповів, як буде вирішувати проблему «забитих» дитсадків і шкіл.
 
 
Політик особисто приїхав до навчального закладу напередодні початку навчального року.
 
 
Про те, що школа переповнена, а в дитсадок вишикувалася черга з 900 діточок — політику доповіли кілька місяців тому.
 
 
Зараз завдяки його підтримці тут будують одночасно початкову школу для 1-4-х класів i дошкільний навчальний заклад на 300 дітей.
 
Перший транш на новобудову в 5 мільйонів гривень уже надійшов, і найближчим часом має розпочатися будівництво. Олег Ляшко пообіцяв «вибити» ще мінімум стільки ж коштів до кінця року.
 
«Я хочу, щоб у дітей було яскраве майбутнє, щоб їм було що згадати: про чудовий дитячий садочок, про школу, про маму і тата, які мають роботу і зарплату. Перший транш виділено — 5 мільйонів гривень, — і це тільки початок, до кінця року планую «вибити» ще 5 мільйонів. Я хочу, щоб у Глевасі та в усіх інших населених пунктах України не стояли в черзі в дитячий садок», — наголосив Ляшко.
 
Селищний голова Глевахи Валерій Жеребцов подякував Олегу Ляшку за вирішення проблеми з переповненістю класів у селищі. Каже, він — єдиний політик, який відгукнувся на заклик місцевих жителів.
 
«У нашому садочку — 400 діток. Групи всі заповнені. Батьки інших дітей плачуть, бо немає куди їх подіти. Люди не можуть ходити на роботу, бо не знають, на кого залишити дитину. Завдяки Олегу Валерійовичу прийшов перший транш, і ми зможемо побудувати початкову школу і новий навчальний заклад для дошкільнят», — зазначив селищний голова.
 
Олег Ляшко каже, така народжуваність, як у Глевасі, має бути по всій Україні.
 
«153 дитини йде в перший клас у Глевасі. Так має бути по всій країні, щоб у кожну школу йшли по 100 першачків. Але для того, щоб народжувати дітей, українці повинні мати житло, роботу і зарплату. Щоб батьки могли поставити дітей на ноги і прогодувати, а не тинятися по найманих кутках, не маючи за що купити «памперси», їжу, пачку молочної суміші. Тому для підвищення народжуваності має бути не тільки розбудова інфраструктури, а підвищення добробуту людей. Ось вирішення проблеми народжуваності в Україні. Тоді ми поламаємо всі ті прогнози, що нам пишуть — що до 2050 року залишиться лише 30 мільйонів українців!» — підкреслив Ляшко.
 
У школі політик поспілкувався із семикласницями Марією, Танею, Лізою і Мариною. Дівчатка щойно повернулися з Рівного, де були на відпочинку. Олег Ляшко перевірив їхні знання з географії.
 
«Де знаходиться Мадагаскар?» — спитав Ляшко.
 
«На екваторі», — відповіли дівчата.
 
«А столицю Франції знаєте?» — звернувся знову до учениць лідер РПЛ.
 
«Париж!» — хором вигукнули семикласниці.
 
«Були в Парижі?» — поцікавився Ляшко.
 
«Ні!» — з прикрістю відповіли дівчата.
 
«Скоро будете. Обов’язково будете! Але для цього у ваших батьків мають бути гроші, достойна робота і зар­плата. Ось чого я добиваюсь. Нехай українці більше їздять, але не на заробітки, а за враженнями. І завжди повертаються додому, бо вони потрібні Україні!» — наголосив Ляшко.
 
Також лідер РПЛ пообіцяв вирішити питання з виділенням школі нового шкільного автобуса, перекриттям даху та реконструкцією стадіону.
 
«У школі на 1200 дітей — немає стадіону. Це неприпустимо! Я напишу звернення до уряду. Нехай виділять гроші на стадіон і на спортивний зал, щоб діти мали можливість на нормальному полі грати й у волейбол, й у футбол. А загалом міні-стадіон має бути у кожному селищі, у кожному райцентрі — спортивна школа, а в кожному обласному центрі — басейн. Держава має більше коштів виділяти на спорт та фізичну культуру, щоб діти не курили, не пили і не тинялися по генделиках. Це моя політика!» — підсумував лідер РПЛ.