СБУ назвало замовниками замаху на Катерину Гандзюк правоохоронців та чиновників

01.01.1970
Несподівано вражаючим виявився поворот у справі Катерини Гандзюк — відомої в Херсоні громадської діячки, члена виконкому Херсонської міськради, яку 31 липня невідомий зловмисник облив висококонцентрованою сірчаною кислотою (унаслідок нападу радниця мера Херсона отримала хімічні опіки тулуба, руки та обличчя — більше 35% тіла; 1 серпня постраждалу перевезли з Херсона в Київський опіковий центр).
 
Головне слідче управління СБУ порушило справу за фактом організації закінченого замаху на вмисне вбивство Катерини Гандзюк з особливою жорстокістю, що вчинене на замовлення співробітників правоохоронних і державних органів за сприяння сепаратистських організацій на території півдня України, з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки в південному регіоні країни. Генпрокурор Юрій Луценко оприлюднив на своїй сторінці у «Фейсбуці» відповідний витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.
 
Варто наголосити, що кримінальне провадження порушили лише 7 серпня, хоча Генпрокурор  доручив передати розслідування від Нацполіціі до СБУ ще… 3 серпня! Чи не нагадує це саботаж або ж умисне затягування місцевими поліціянтами справи для «підтирання» слідів?
 
Нагадаємо, що раніше в Нац­поліції браво відзвітували: 3 серпня затримали підозрюваного у нападі на Гандзюк — такого собі Миколу Новікова, а 7 серпня правоохоронці повідомили — розшукують ще одного ймовірно причетного до нападу.
 
Щоправда, виникають певні сумніви: чи не роблять із затриманого цапа-відбувайла, адже сестра підозрюваного — Ірина Кодакова засвідчила, що її брат Микола Новіков із 27 липня до 1 серпня був біля моря в селі Більшовик, а адвокат затриманого стверджує, що алібі його підзахисного можуть підтвердити сім-вісім осіб. Тож запитань у цій справі значно більше, ніж відповідей...