Катаклізм у раю: кількість жертв землетрусу в Індонезії наближається до півтори сотні

07.08.2018
Катаклізм у раю: кількість жертв землетрусу в Індонезії наближається до півтори сотні

Руйнування на острові Ломбок.

Щонайменше 142 людини загинули внаслідок землетрусу на острові Ломбок в Індонезії 5 серпня, повідомляє «Радіо «Свобода» з посиланням на місцеву владу.
 
Більше 200 осіб отримали поранення.
 
Речник індонезійського агентства з пом’якшення наслідків стихійних лих учора заявив, що землетрус спричинив «масштабні» збитки на півночі острова, пошкоджені тисячі будинків.
 
Мешканці були змушені залишити свої домівки і шукати притулок деінде. 
 
Кількість жертв може зрости, оскільки рятувальники поки не добралися до окремих районів. Речник додав, що найбільше будівель зруйновано та пошкоджено в місті Матарам.
Рятувальні служби не припиняють пошуки загиблих і постраждалих.
 
Острів Ломбок приваблює туристів з усього світу через свої гарні пляжі та піші маршрути: він розташований приблизно за 40 кілометрів на схід від курортного острова Балі.
 
Жертв серед відпочивальників, за наявними даними, немає. Аеропорти на островах Ломбок та Балі працюють у звичному режимі, попри деякі пошкодження всередині будівель.
 
Нагадаємо, увечері 5 серпня на острові Ломбок стався землетрус магнітудою 6,9 бала. Епіцентр землетрусу на острові був розташований за 18 кілометрів на північний схід від регіону Північний Ломбок на глибині приблизно 15 кілометрів. Після першого струсу були зафіксовані ще близько 20 підземних поштовхів.
 
Найбільше струс був відчутний у столиці регіону Матарам. Поштовхи також були відчутні на сусідньому острові Балі, де, за даними рятувальників, загинули дві людини, та у східній частині провінції Східна Ява. Геологічна служба США попередила про можливість цунамі, але потім скасувала попередження.
 
Цей землетрус став уже другим за останній тиждень на острові Ломбок. 29 липня там були зафіксовані поштовхи магнітудою 6,4 бала.
 
Унаслідок цього тоді загинули 16 , ще близько 160 людей були поранені. Були зруйновані та пошкоджені сотні будинків.
 
Індонезію часто «трусить», оскільки вона розташована на лінії тектонічних розломів у Тихому океані. У грудні 2004 року масивний підводний землетрус біля узбережжя Суматри у західній частині Індонезії спричинив цунамі, в результаті якого загинуло понад 220 тисяч людей у багатьох країнах регіону.