На Тернопільщині парочка раніше судимих злодіїв зливала пальне з припаркованих вантажівок

07.08.2018
Як повідомили «УМ» у відділі комунікації обласної поліції, тернопільські правоохоронці вийшли на слід групи зловмисників, підозрюваних у постійному викраданні дизельного пального — його крадькома зливали з баків вантажівок далекого слідування.
 
Такий «бізнес» організували двоє мешканців обласного центру, раніше судимих за крадіжки та наркозлочини.
 
За словами начальника управління карного розшуку ГУНП в Тернопільській області Анатолія Гуски, ділки з кримінальним минулим під’їжджали вночі «легківкою» на стоянки чи спеціальні майданчики, де були припарковані фури.
 
І поки втомлені водії відпочивали, з допомогою компресора та шланга за декілька хвилин зливали з паливних баків по 500-600 літрів дизпалива. 
 
Тільки в одному Бучацькому районі поліцією задокументовано п’ять подібних фактів. У цілому ж наразі встановлено 14 випадків такої злочинної діяльності на трасах кількох районів та біля міста Тернопіль.
 
Викрадене пальне зловмисники майже одразу збували за ціною, нижчою від ринкової, тому покупців у них вистачало.
 
До речі, під час санкціонованого обшуку поліція виявила у тих, хто «доїв» фури, амфетамін та цілий арсенал зброї з набоями. Розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 ККУ — крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб.