В зоні ООС зник український військовий: організовано пошуки

03.08.2018
У зоні бойових дій на сході 31 липня та 1 серпня окупанти дещо «заспокоїлися» й не застосовували важке озброєння, яким «поливали» наших хлопців напередодні.
 
Але в середу противник 21 раз відкривав прицільний вогонь по позиціях наших військ, в основному ворог гатив із гранатометів, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї, а на окремих напрямках — з озброєння БМП.
 
Обстрілювали «іхтамнєти» захисників Кримського, Станиці Луганської, Новолуганського, Травневого, Новомихайлівки, Мар’їнки, Лебединського, Талаківки, Павлополя, Гнутового та Водяного. 
 
У результаті цих обстрілів і в ході бойових дій 1 серпня трьох військовослужбовців Об’єднаних сил було поранено, а напередодні, у вівторок, ще один наш боєць також зазнав поранення. 
 
Крім того, несподівано було виявлено відсутність одного військовослужбовця підрозділу Об’єднаних сил: наразі організовано його пошуки.
 
За ці два дні ворог також дорого заплатив, безповоротно втративши сімох осіб, а ще десятьох було поранено.
 
Додамо, що цими днями стався невеликий інцидент між командувачем ООС генералом Наєвим та командиром добровольчого українського корпусу «Правий сектор» Андрієм Стемпіцьким.
 
Рiч у тiм, що генерал поставив вимогу перед бійцями ДУК ПС, яких зараз на передовій у лавах ЗСУ служить трохи більше трьох десятків, — залишити зону бойових дій.
 
На що Андрій Стемпіцький досить різко відповів: «Добровольці покинуть зону АТО тільки тоді, коли будуть відвойовані ті території, які окупувала Російська Федерація, у тому числі й Крим!» 
 
Водночас командир роти ДУК ПС Дмитро Коцюбайло заявив, що добровольці завжди погоджують свої дії із ЗСУ.
 
«Ми завжди готові посилити будь-яку бригаду, будь-яку ділянку лінії, де ми потрібні. Всі наші дії буде повністю узгоджено зі Збройними силами України», — наголосивв ротний.