Київ отримав новенькі львівські вагони

31.07.2018
Київ отримав новенькі львівські вагони

Для столиці сім трамваїв — за 301 млн. грн.

Учора львівське підприємство «Електротранс» відправило до столиці два трамвайнi вагони.
 
А загалом до Києва з міста Лева останнім часом транспортували аж сім одиниць цього виду громадського транспорту. 
 
Фахівці разом із представниками заводу-виробника вже завершили все необхідне для оформлення рухомого складу й розпочали випробування на лінії швидкісного трамвая.
 
З п’яти раніше отриманих — чотири вагони вже працюють на маршрутах, іще один проходить обкатку та незабаром курсуватиме столицею. 
 
Ще 26 червня 2017 року українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» (м. Львів), що входить до складу корпорації «Електрон», виграло тендер на поставку комунальному підприємству «Київпастранс» семи трамвайних вагонів iз низьким рівнем підлоги на суму 301 мільйон гривень.
 
Про це заздалегідь повідомлялося на сайті електронної системи публічних закупівель Prozorro. У тендері брали участь дві компанії – «Електронтранс» і «Торговий дім УКВЗ-Україна».
 
Найнижчу ціну запропонував «Електронтранс». Три роки тому Київ також придбав у львівської компанії сім трамваїв. 
 
Новенькі трамваї надзвичайно зручні та комфортні, з низькою підлогою, завдовжки 30,2 метра і розраховані на 60 місць.
 
Вони обладнані кондиціонерами в салоні та кабіні, системою відеонагляду, інформаційною системою, маршрутними покажчиками, звуковим інформатором, а також пристосовані для пасажирів з особливими потребами.
 
Гарантійний строк становить два роки. Протягом місяця нові трамвайні вагони пройдуть обкатку та кінцеву здачу. Окрім того, КП «Київпастранс» встановить перед випуском на лінію своє обладнання, зокрема систему електронного квитка. 
 
ДО РЕЧІ
 
Із Німеччини — у Львів
 
Натомість Львів отримав шість уживаних трамваїв із Берліна. Це перша партія з чотирьох, що мають прибути до кінця цього року.  Трамваї обов’язково мають пройти процедуру розмитнення, наразі їх адаптують під львівські рейки. У «Львів­електротрансі» обіцяють, що вони прослужать щонайменше ще 15 років.