Ляшко — людям у метро: «Чи є у вас 8 гривень на проїзд?»

27.07.2018
Ляшко — людям у метро: «Чи є у вас 8 гривень на проїзд?»

Олег Ляшко поспілкувався з людьми у столичній «підземці».

Дорогою на ефір одного з телеканалів, у годину-пік політик спустився в столичну «підземку», проїхав кілька станцій — з Хрещатика на Шулявку — та поспілкувався з пасажирами на ескалаторі та у вагоні поїзда. 
 
«Хочете бути ближче до народу?» — спочатку недовірливо цікавилися пасажири.
 
Але політик відповідав впевнено і щиро:
 
«Так, я вважаю, що політик має бути ближче до людей, щоб знати про їхні проблеми. Наприклад, учора ви по 5 гривень платили за метро, а сьогодні по 8 грн. Щоб про це знати — треба їздити не на курорти, а в метро, спілкуватися з людьми. І спитати, чи є в них 8 гривень у кишені, чи немає», — відповів Ляшко.
 
Почувши доброзичливий тон народного обранця, який разом з усіма був притиснутий до поручня через товкучку в вагоні, люди перестали соромитися і закидали його купою нагальних питань. Політик намагався кожному приділити увагу. В першу чергу, люди обурювалися різким збільшенням вартості проїзду. 
 
«Дивіться, скільки людей їздить, скільки метро кожен день заробляє, а чому немає нових вагонів, чому не будуються нові станції? Де гроші діваються? Зарплати не піднімають, пенсії не піднімають, тільки ціни піднімають!» — разом iз людьми обурювався Ляшко.
 
Одна з пасажирок, крізь сльози, звернулася до політика по допомогу. «Дитина 21 день була в комі, зараз лікується в Ізраїлі. Збираємо кошти. Допоможіть...».
 
Поки Ляшко заспокоював жіночку — ледь не пропустив свою станцію. Вже на виході з вагону вигукнув їй:
 
«Напишіть мені, чим зможу допоможу. Хочу, щоб в українців була можливість лікуватися в Україні. Зроблю все, щоб були доступні ліки».
Спілкування з людьми не припинялося й на ескалаторі.
 
«А чому ж нас не чують там, нагорi?» — цікавилася пані Олена, стоячи однією сходинкою вище за політика.
 
«Бо там немає влади від народу», — відповів Ляшко.
 
«Люди нікому не довіряють!» — не заспокоювалася жінка.
 
«Бо люди бідні. Як може здорова людина отримувати 3000 гривень за свою працю? На 40% влада ціну на газ підіймає, мiзки в них є? Я хочу зробити так, щоб українці були заможні. Перетворю Україну з великого звалища на велику будову», — пообіцяв політик.
 
Уже на виході з метро Ляшко зустрів пенсіонерок, які поскаржилися на затримку пенсій.  
 
«Дівчатка, здоров’я вам, борюся, щоб перерахували пенсії і вчасно платили», — наголосив нардеп і побіг під дощем на ефір.
 
Про почуте в метро Ляшко одразу ж розповів iз телеекрана:
 
«Не буду вигадувати, що щодня їзджу на метро. Але після того, як підняли з 5 до 8 гривень вартість проїзду, я поїхав на метро, щоб почути людей, про що вони говорять. Людям не піднімають зарплати, пенсії, а їм підняли вартість проїзду! Я хотів би, щоб ті, хто підняв вартість проїзду — не тільки на метро, а й на тролейбуси, трамваї, автобуси, хай вони спустяться в метро і послухають, про що говорять люди. Так от, головне, порахуйте, скільки в місяць людина має витратити на один проїзд, якщо два рази на день їздить на метро з дому на роботу? В день це 16 гривень, у місяць — 500 гривень. Я спілкувався з жіночкою Оленою, мінімальна її зарплата — 3700 грн. 500 гривень потрібно віддати на метро. От і все, от чим зайняті мої думки. Людям треба доходи піднімати, щоб зарплати нормальні були, а в нас піднімають ціни на метро, на продукти, ліки. Паразити!» — обурився лідер РПЛ.