За останню добу четверо захисників України отримали поранення

27.07.2018
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил 25 липня залишалася хоч і контрольованою, але досить напруженою.
 
Адже противник 24 рази відкривав вогонь по позиціях наших військ, а один раз знахабнілі «іхтамнети» навіть вели вогонь із важкого озброєння.
 
Уже «традиційно» під прицільним вогнем російських окупаційних військ були захисники Станиці Луганської, Кримського, Луганського, Новолуганського, Південного, Авдіївки, Мар’їнки, Опитного, Пісків, Богданівки, Водяного, Павлополя, Гнутового, Лебединського та Широкиного.
 
Окупанти поблизу Пісків застосували міномет 120 мм-калібру, аналогічну зброю вони задіяли і напередодні, 24 липня, обстрілявши наших військовослужбовців біля Талаківки.
 
У результаті ворожих обстрілів 24-25 липня четверо наших захисників отримали поранення.
 
За даними української розвідки, у середу один окупант загинув та троє дістали поранення.
 
Додамо, що наразі Російська Федерація здійснює військову ескалацію на Азовському морі.
 
Адже останнім часом кількість військових кораблів в акваторії Азовського моря значно збільшилася, що створює загрозу вторгнення ворога саме з моря на маріупольському напрямку. 
 
У зв’язку з цим в Об’єднаних силах почали проводитися інтенсивні, постійні заходи з підготовки всіх складових сектору безпеки та оборони, здійснюються перевірки бойової готовності всіх елементів оперативної побудови.
 
Чергова перевірка авіації Об’єднаних сил, яка призначена до дій на Приморському напрямку, показала, що час реагування та відмінна оцінка за точність відпрацювання по морській цілі засвідчує готовність адекватної відповіді на загрозу з моря.