Стрілянина в Торонто: чоловік двох людей вбив, 13-х поранив і покінчив життя самогубством

24.07.2018
Невідомий чоловік у неділю, 22 липня, приблизно о 22:00 за місцевим часом (о п’ятій ранку понеділка за київським) почав стрілянину в житловому районі Торонто (Канада) на перетині вулиць Данфорт та Логан, через що загинула щонайменше одна молода жінка, повідомила поліція міста. Ще 14 людей були поранені.
 
Поліція евакуювала людей iз району, де стався напад. Деяким жертвам надавали допомогу просто на місці подій, інших відвезли до лікарень.
 
Одна дівчина перебуває в критичному стані, поранення також отримала 9-річна дитина, повідомив начальник поліції міста Марк Сондерс.
 
За словами представника поліції Марка Пугаша, стан інших поранених поки невідомий, передає агенція «Ассошiейтед Пресс».
 
Він вiдзначив, що мотиви стрілянини не відомі й ще зарано говорити, чи це міг бути терористичний акт.
 
Чоловік відкрив стрілянину в Ґріктаун, так званому грецькому районі у східній частині міста. За даними поліції, стрілець використовував пістолет.
 
За даними видання Global News, яке посилається на джерела в правоохоронних органах, очевидці чули близько 20 пострілів. Перш ніж застрелитися, нападник вистрелив у поліцейських. 
 
Це перший інцидент такого типу в Торонто, хоча, за повідомленнями місцевої поліції, за останній рік кількість актів насилля з використанням вогнепальної зброї у цьому канадському мегаполісі зросла на 53%. 
 
Того ж недільного дня внаслідок стрілянини в мормонській церкві американського міста Феллон, штат Невада, загинула одна людина та ще одна потерпіла.
 
За даними місцевої поліції, 48-річний місцевий мешканець прийшов до церкви, де на той час перебували приблизно 50 осіб, та відкрив вогонь по людях.
 
Зробивши кілька пострілів, він залишив церкву та пішов додому. Пізніше чоловік після переговорів iз поліцією погодився здатися. Мотиви його дій також наразі не відомі.