Нацполіція запровадить щільне патрулювання місць концентрації ДТП

24.07.2018
Автошляхи України нагадують поле битви, адже ні для кого не є новиною, скільки щодня трапляється дорожньо-транспортних пригод, які калічать і вбивають людей.
 
Лише 20 липня в чотирьох ДТП загинула 21 людина!
 
Аби вкотре вплинути на безпеку пасажирів на автошляхах України, найближ­чим часом буде розроблено відповідний план i заходи з його реалізації.
 
Одним із таких профілактичних заходів стане відпрацювання під умовною назвою «Перевізник». 
 
Про це перший заступник Голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін повідомив наприкінці минулого тижня під час відеоселекторної наради під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового.
 
У нараді взяли участь керівники Дер­жавної служби з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії, обласних i структурних підрозділів Нацполіції.
 
Керівництвом МВС і Нацполіції перед підпорядкованими органами поставлено низку завдань, зокрема, щодо посилення профілактичної роботи з учасниками дорожнього руху.
 
Особливу увагу приділятимуть перевірці дотримання вимог ПДР і безпеки з боку перевізників на пасажирських маршрутах.
 
Також під час наради керівництво МВС і Нацполіції доручило керівникам територіальних і структурних підрозділів відомства негайно проаналізувати стан аварійності, визначити аварійно небезпечні ділянки автошляхів, насамперед міжнародного та державного значення. При цьому особливу увагу необхідно звернути на причини та умови вчинення ДТП, зокрема з постраждалими.
 
Для посилення безпеки учасників дорожнього руху буде запроваджено щільне патрулювання нарядами поліції місць концентрації ДТП, особливо в нічний і ранковий час.
 
Це дасть змогу ефективнiше забезпечити безпеку людей на дорозі, а в разі необхідності — своєчасно та ефективно надати допомогу учасникам дорожнього руху.
 
Водночас поліція проведе додаткове обстеження автошляхів для перевірки стану дорожнього покриття, розмітки, наявності дорожніх знаків, нерухомих об’єктів, які ускладнюють дорожній рух.
 
Про всі виявлені недоліки правоохоронці інформуватимуть місцеві органи виконавчої влади та служби автомобільних доріг.
 
Нагадаємо, що голова Нацполіції України Сергій Князєв уже ініціював проведення аналогічних профілактичних заходів на автодорогах України через резонансні ДТП, що сталися у квітні цього року.
 
Під час їх проведення, фактично до початку липня, поліція перевірила понад 185 тис. транспортних засобів, що їх використовують для перевезення пасажирів.
 
Поліцейські виявили 2929 технічно несправних автобусів, а також понад 26,5 тис. порушень, допущених водіями пасажирського транспорту.
 
Найсуттєвiшими серед них є керування транспортом у стані сп’яніння (83 факти), створення аварійної обстановки (42), порушення правил проїзду залізничних переїздів (22).
 
Крім того, поліцейські зафіксували 977 випадків керування транспортом без необхідних документів, 6166 фактів перевезення пасажирів понад встановлену кількість, а також виявили 1098 автобусів, що не пройшли обов’язковий технічний огляд.