Порошенко не виключає військову атаку Росії на Маріуполь

18.07.2018
Cитуація в районі проведення операції Об’єднаних сил iз початку тижня залишалася контрольованою.
 
Доба 16 липня порівняно з попередньою була дещо спокійнішою, ворог відкривав вогонь по позиціях наших військ 19 разів.
 
Один раз окупанти вели обстріл із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.
 
Російські «іхтамнєти» проявляли активність на окремих напрямках і вели вогонь по захисниках Кримського, Світлодарська, Авдіївки, Невельського, Опитного, Мар’їнки, Красногорівки, Водяного, Гнутового, Лебединського, Широкиного.
 
У районі Гнутового ворог застосував 82-мм міномет, випустивши у бік наших захисників три міни. Своїми активними діями противник намагався змусити військовослужбовців Об’єднаних сил відкрити вогонь у відповідь.
 
Унаслідок ворожого вогню було поранено одного з наших захисників, вчора зранку один український боєць загинув. За даними розвідки, отримали поранення двоє окупантів.
 
Упродовж останніх днів досить тривожна обстановка в акваторії Азовського моря. У зв’язку з цим Президент України Петро Порошенко заявив: «Сьогодні я дав відповідні накази і міністру оборони, і начальнику Генерального штабу, і командувачу військово-морських сил України, щоб ми вжили необхідних заходів, щоб припинити ці порушення закону і зупинити російські провокації під час проходження української Керченської затоки».
 
Президент також зазначив, що Україна зміцнюватиме захист iз моря і не миритиметься з незаконним захопленням кораблів, які рухаються в бік українських портів.
 
Петро Порошенко не виключає, що нинішня нахабна поведінка росіян щодо огляду та блокування вхо­дження кораблів до українських портів в Азовському морі може свідчити про наміри РФ здійснити військові атаки на Маріуполь.