Епідемія африканської чуми свиней провокується порушенням правил зберігання м’яса

10.07.2018
Епідемія африканської чуми свиней провокується порушенням правил зберігання м’яса

Спалахи АЧС провокуються порушенням правил зберігання м’яса.
 
Влітку також підвищується ризик виникнення епідемій, пов’язаних з неякісною їжею, застерігає лікар-інфекціоніст Юлій Жигалов: «Літо — це традиційно період зростання інфекційних захворювань, особливо кишкових хвороб. Якщо переглянути динаміку за останні три роки, можна побачити, що кількість хворих щорічно збільшується на 70 відсотків. Це пов’язано з тим, що мораторій на перевірки м’яса наших українських підприємців «розслабили», — зазначає лікар.
 
За його словами, покупцям варто звертати більше уваги на вибір м’яса, особливо ж — на умови його зберігання.
 
Масові спалахи АЧС були пов’язані саме з порушенням правил транспортування і зберігання свинини.
 
Юлій Жигалов радить покупцям купувати літнє м’ясо не з рук, а в супермаркетах чи у спеціально встановлених місцях.
 
Як повідомляли фахівці Держ­продспоживслужби, нещодавно нові випадки АЧС були зафіксовані на Одещині, Тернопільщині та Сумщині.