В одиночному розряді на Вімблдоні виступає лише одна українка: надія команди на парні змагання

06.07.2018
В одиночному розряді на Вімблдоні виступає лише одна українка: надія команди на парні змагання

Дощ завадив Лесі Цуренко вчасно зіграти поєдинок другого кола Уїмблдона проти Барбори Стрицової.

Після трьох ігрових днів в одиночному розряді третього в сезоні турніру «Великого шолома» залишилась лише одна українка — Леся Цуренко. У першому колі 34-та ракетка світу обіграла угорку Тімею Бабош (7:5, 6:2), а її суперниця у другому раунді — чешка Барбора Стрицова.

Головна ж надія українських фанатів та одна з «тіньових» фавориток трав’яного «шолома» Еліна Світоліна, нагадаємо, сенсаційно поступилась 57-й ракетці планети, німкені Тетяні Марії — 6:7, 6:4, 1:6. Еліна, щоправда, ще має шанс виправитися після провалу «в одиночці» — у міксті вона зіграє в тандемі з титулованим французьким «парником» Ніколя Маю. У стартовому поєдинку їм протистоятимуть мексиканець Сантьяго Гонсалес та американка Ракель Атаво.

Виступлять у міксті і сестри Кіченок — Людмила у дуеті з Артемом Сітаком із Нової Зеландії у першому матчі зу­стрінеться з представниками Хорватії Антоніо Шанчічем і Петрою Мартіч, а Надія і новозеландець Маркус Даніел — із французом Уго Нісом і японкою Суко Аоямою.

Численним буде українське представництво і у парному розряді. Надія Кіченок уже встигла пробитись до другого раунду, разом із австралійкою Анастасією Радіоновою обігравши російсько-австралійський дует Павлюченкова/Стосур — 6:2, 6:4.

Реабілітуватися за ранній виліт з «одиночки» спробують Катерина Бондаренко, яка, нагадаємо, у двох сетах програла чешці Шафаржовій (4:6, 4:6), та Катерина Козлова, котра поступилась американці Бреді (2:6, 7:6, 6:2). Чемпіонка Australian Open-2008 Бондаренко спробує зачепитися за трав’яний титул із сербкою Александрою Круніч, а Козлова виступить у парі зі швейцаркою Беліндою Бенчіч.

Ще одна українська «парниця» — Ольга Савчук — разом з американкою Ріск стартує на турнірі проти дуету Дабровскі/Іфань (Канада/Китай).

Не так багато представників вітчизняного тенісу у чоловічій сітці. Після п’ятисетового трилеру з португальцем Жоао Соузою у першому матчі (6:3, 6:3, 5:7, 1:6, 6:4)  Сергій Стаховський програв представнику США, одинадцятому сіяному Сему Куеррі — 6:7, 3:6, 3:6. «Не можу сказати, що я мав вигравати, але програв. У мене були шанси, але у важливих моментах матчу Сем зіграв краще зе мене», — прокоментував поразку Стах.

Основні ж фаворити чоловічого турніру, окрім бельгійця Давіда Гоффена і болгара Грегора Дімітрова (№9 і №6 ATP), поки йдуть без втрат. Головний претендент на титул — восьмиразовий чемпіон Уїмблдона Роджер Федерер — упевнено пробився до третього кола, здолавши у трьох сетах словака Лукаша Лацко (6:4, 6:4, 6:1).

Не обходиться без сенсацій у жінок — у першому ж раунді, окрім Світоліної, вилетіли ще три представниці «топ-10» — фіналістка Roland Garros-2018 Слоан Стівенс, шоста ракетка планети Каролін Гарсія та дворазова тріумфаторка турніру Петра Квітова. У другому колі програла і переможниця цьогорічного Australian Open Каролін Возняцкі.

Натомість без проблем вийшли до третього раунду сестри Уїльмс, у яких на двох — сім титулів «в одиночці» трав’яного «шолома». Вінус у другому матчі обіграла румунку Дуглеру — 4:6, 6:0, 6:1, а Серена — болгарку Вікторію Томову (6:4, 6:1).