Олег Ляшко пропонує внести зміни до Конституції, щоб покласти край беззаконню і хаосу

04.07.2018
Олег Ляшко пропонує внести зміни до Конституції, щоб покласти край беззаконню і хаосу

Олег Ляшко розповів, як припинити хаос і беззаконня в країні.

Ліквідувати хаос і беззаконня в країні можна тільки тоді, коли буде один відповідальний — Президент, переконаний лідер Радикальної партії. Політик пропонує ухвалити зміни до Конституції, якими хоче прибрати дуалізм у владі. Свої ініціативи Олег Ляшко озвучив із трибуни парламенту.
 
«На День Конституції Президент Порошенко розповів, що найважливіше — прописати в Основному законі курс на ЄС і НАТО. Це, звичайно, важливо, але так можна в Конституції прописати і політ на Марс. І це залишиться нездійсненними мріями. Щоб стати членами ЄС і НАТО, треба бути сильними. В країні повинен бути порядок і захист прав людей. А у нас хаос, через що страждають українці, які не бачать перспектив у рідній країні і виїжджають на заробітки за кордон, не можуть знайти ні правди, ні справедливості у судах. І Порошенко пропонує фактично законсервувати бідність і хаос, а мої політичні опоненти, які пропонують парламентську республіку, хочуть зробити ще гірше. Як можна довірити цьому гнилому політичному болоту долю країни та долю своїх дітей? Треба «залізною» рукою наводити порядок і дисципліну!» — наголосив Ляшко.
 
Лідер РПЛ знає, як покласти край хаосу і беззаконню в країні. Свої конституційні ініціативи Ляшко пропонує обговорити на всеукраїнському референдумі.
 
«Люди повинні знати, з кого питати за безробіття, за безгрошів’я, за війну, яка затягується. А у нас у «семи няньок дитя без ока»!  Президент, парламент і уряд борються між собою за повноваження. Я ліквідую цей дуалізм. Ми пропонуємо зміни до Конституції, які винесем на референдум. Це ліквідація посади Прем’єр-міністра, скорочення чисельності депутатів парламенту до 250 чоловік, обов’язкове відкликання депутатів, скорочення чисельності міністерств до 10 і сильний парламентський контроль за Президентом. Я ініціюю ухвалення закону про імпічмент Президента України і про Тимчасові слідчі комісії, щоб парламент контролював і Президента, і владу. І ключова зміна — переобрання всіх суддів і прокурорів на прямих конкурсах за участі людей і заборона продажу землі іноземцям, щоб господарем на українській землі був тільки український селянин. Тоді буде порядок у країні!» — підсумував Ляшко.