Українські тенісисти отримали своїх суперників на Уїмблдоні

03.07.2018
Українські тенісисти отримали своїх суперників на Уїмблдоні

Юна Марта Костюк програла у фіналі кваліфікації свого першого дорослого Уїмблдону. (Фото з сайта tennisua.org.)

Стародавні традиції, вікова історія, почесні гості та вражаючий призовий фонд. У Великій Британії бере старт один із найпрестижніших тенісних турнірів — 132-й за ліком Уїмблдон, переможці котрого отримають рекордні 2,25 мільйона фунтів стерлінгів.

На змаганнях, які входять до серії «Великого шолома», стартує п’ятеро українських майстрів великої ракетки і четверо з них розпочнуть свою боротьбу в перший день.

Найсильніша тенісистка України Еліна Світоліна, маючи найвищий серед співвітчизниць номер посіву — п’ятий, отримала в суперниці 57-му ракетку рейтингу WTA — Татьяну Марію з Німеччини. «У мене складна сітка, тут грає багато відмінних тенісисток, і це прекрасно. Сподіваюся, у мене на Уїмблдоні буде кілька хороших матчів. Я люблю грати в Британії, тому що тут дуже багато унікальних традицій. Отримую від цього величезне задоволення», — сказала напередодні Еліна.

Друга за рейтингом тенісистка України Леся Цуренко на старті змагань зустрінеться з Тімеєю Бабош. Угорська тенісистка виглядає на корті досить потужно, але, як вигравати в неї, наша спортсменка знає, адже вже тричі тріумфувала у протистоянні з нею.

Чешка Люція Шафаржова протистоятиме ветерану вітчизняного жіночого тенісу Катерині Бондаренко. Спортсменки зустрічалися тричі і українка святкувала перемогу лише раз.

Останньою ж з українок на тенісні корти Британії вийде четверта ракетка України Катерина Козлова, котрій в намаганнях уперше в кар’єрі виграти стартовий раунд Уїмблдона протистоятиме Дженніфер Брейді з США.

Відзначимо, що представництво України в жіночій сітці цьогорічного Уїмблдона могло бути чисельнішим, але юна Марта Костюк у фіналі кваліфікації поступилася іспанській тенісистці Сарі Соррібес-Тормо, котра мала високий, третій, номер посіву — 5:7, 6:7 (5:7).

Інша талановита українка — Даяна Ястремська — зупинилася в другому кваліфікаційному колі Уїмблдона, програвши австрійці Барбарі Хаас — 4:6, 2:6.

Для третьої української тенісистки, котра намагалася подолати кваліфікацію, — Ангеліни Калініної — виступи на кортах Всеанглійського клубу лаун-тенісу та крокету закінчилися після стартової поразки Прісциллі Хон з Австралії — 3:6, 6:7 (3:7).

Що ж стосується чоловіків, то українське представництво на Уїмблдоні-2018 буде мінімальним. Цього року за Україну виступатиме тільки Сергій Стаховський, адже лідер вітчизняного тенісу Олександр Долгополов знявся з турніру через травму, а третя ракетка країни — Ілля Марченко — програв на старті відбору німцю Янніку Мадену — 6:4, 3:6, 4:6. У суперники Стаху, котрий, нагадаємо, потрапив на Уїмблдон, отримавши «уайлд-карт» на виграному ним трав’яному «Челленджері», дістався Жуан Соуза з Португалії.

Уїмблдон-2018 ще до старту зміг здивувати всіх шанувальників тенісу, адже екс-перша ракетка планети Серена Вільямс, яка нещодавно лише повернулася з декретної відпустки, отримала від організаторів досить високий, 25-й, номер посіву. «Думаю, було б невдячно говорити, що мене посіяли надто низько. Насправді я була приємно здивована. Очікувала, що, можливо, й не отримаю «посів», але Уїмблдон живе за своїми правилами, і це виділяє їх поміж інших турнірів із серії «Гранд слем». По-моєму, вони вчинили дуже благородно, щиро і класно. Можливо, не щиро, але класно», — подякувала організаторам турніру Серена Вільямс.