За минулу добу бойовики 24 рази обстріляли позиції захисників України

27.06.2018
Упродовж 25 червня російські окупаційні війська 24 рази вдалися до прицільного вогню по наших позиціях, чотири з яких — із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.
 
Про це повідомляють у прес-центрі Об’єднаних сил.
 
Бойовики активізувалися ввечері. Стріляли з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Підрозділам Об’єднаних сил довелося вести активну оборону та давати адекватну відповідь.
 
На луганському напрямку найгарячіше було в районі населеного пункту Кримське. Там по українських позиціях били 120-міліметрові міномети, гранатомети та стрілецька зброя. Неспокійно було біля Луганського і Золотого.
 
На донецькому напрямку противник застосував 82-міліметрові міномети, гранатомети та стрілецьку зброю по захисниках Авдіївки та Крутої Балки. Під вогнем перебували захисники Мар’їнки, Кам’янки та Верхньоторецького.
 
На маріупольському напрямку противник обстрілював наші позиції в районі населених пунктів Лебединське, Гнутове, Широкине, Павлопіль та Старогнатівка.
 
Унаслідок активних бойових дій отримав поранення один український боєць. Також стало відомо, що 25 червня у лікарні в Дніпрі помер поранений ворожим снайпером український військовий Руслан Баглик.
 
Про це повідомила радниця голови Дніпропетровської ОДА Тетяна Губа. Руслан отримав украй важке поранення від кулі ворожого снайпера ще 19 червня, впродовж семи днів він так і не прийшов до тями. 
 
За неуточненими даними української розвідки, впродовж доби двох бойовиків російських окупаційних військ убито, трьох поранено. 
 

ДО РЕЧІ

Із початку війни на Донбасі вдалося повернути або знайти понад 3 тисячі українських полонених. Про це під час спільного брифінгу глав МЗС та СБУ щодо злочинів РФ на тимчасово окупованих територіях України заявив голова СБУ Василь Грицак, — передає УНІАН.
 
«Із 2014 року при Службі безпеки України створений та діє Об’єднаний центр із координації пошуку та звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників та встановлення місця знаходження безвісти зниклих в районі проведення АТО. Всього в результаті кропіткої роботи працівників цього Центру, волонтерів, військових, прокуратури та інших структур нам удалося повернути або знайти 3 тис. 224 бранцi», — зазначив Грицак.
 
СБУ презентує шість збірок, створених на основі опитування близько тисячі заручників на непідконтрольних територіях «ЛНР» та «ДНР».