Програми однакові, тільки суми інші: наскільки щирий Іво Бобул у своїх президентських амбіціях

26.06.2018
Програми однакові, тільки суми інші: наскільки щирий Іво Бобул у своїх президентських амбіціях

Малюнок Володимира СОЛОНЬКА.

Чергові вибори Президента України, які мають відбутися 31 березня 2019 року, з кожним днем приносять усе нові й нові сюрпризи, адже кількість кандидатів на цю поважну посаду  росте як на дріжджах. 
 
До когорти кандидатів у президенти «вписався» й… Іво Бобул. (До слова, з десяток років тому, як брав у нього інтерв’ю, то він справив доволі-таки гарне враження). І тут варто згадати не дуже вдалі дебюти в політиці наших митців: як депутатські, так і міністерські.
 
Політиками і чиновниками високого рангу побували Оксана Білозір, Богдан Ступка, Руслана Лижичко, Святослав Вакарчук, Таїсія Повалій. 
 
У своїх «травневих тезах» Іво сказав, що хоче бачити свою країну кращою й що у нього є команда — «і дуже серйозна». При цьо­му артист із впевненістю говорив, що в сфері політики йому довелося б не складніше, ніж у мистецтві.
 
«Думаєте, в мистецтві легше? Те саме. Програми всюди однакові, тільки суми інші. Я не боюся великих грошей. Я до них ставлюся, як до якоїсь необхідності для вирішення нагальних питань», — сказав Іво.
 
Не залишали співака й думки про те, як до своєї роботи сьогодні ставляться сучасні українські політики.
 
«Парламент зжив себе. Він не справляється. Мало людей, які хочуть зробити щось. Три людини — партія, 20 осіб — партія. Я б узагалі скоротив парламент удвічі. Багато їх дуже, а толку ніякого. Вимагати потрібно. Раз ти на роботі — ходи на роботу. Не хочеш ходити на роботу — поклади мандат. Чому людина, яка ходить на завод, повинна працювати з 8 до 18.00, а депутат може просто не прийти в Раду? Прохідний двір, а не парламент у нас. Це смішно для всього світу», — обурювався співак.
 
Щоправда,зго­дом Бобул «дав задню», заявивши, що наміри балотуватися були всього лише жартом, а все вищесказане — лише суб’єктивна думка артиста.
 
Та чи є щирою й остаточною відмова від президентських амбіцій колишнього симпатика Президента Януковича — залишається під великим питанням? Настрої Іво Бобула ближче до виборів можуть знову змінитися!..