Російсько-окупаційні війська за минулу добу 56 разів порушили режим припинення вогню

22.06.2018
Російсько-окупаційні війська упродовж 19-20 червня 56 разів порушили режим припинення вогню, з них 9 разів застосовували артилерію та міномети.
 
Про це повідомляють у прес-центрі Об’єднаних сил.
 
У вівторок окупанти обстрілювали житлові будинки населеного пункту Південне на Донеччині та 6 разів намагалися застосовувати безпілотні літальні апарати російського виробництва типу «Орлан-10» для розвідки наших об’єктів уздовж лінії зіткнення на сіверськодонецькому та бахмутському напрямках. Перетнути лінію розмежування їм так і не вдалося.
 
Наступного дня на донецькому та маріупольському напрямках відзначили активізацію противника в районі Авдіївки, Мар’їнки, Павлополя, Водяного та Широкиного. З настанням темної пори доби ворог стріляв зі стрілецької зброї та автоматичних гранатометів.
 
На Луганщині у цілому обстановка стабілізувалася майже по всій смузі. У середу, 20 червня, противник вдався до провокацій у районах населених пунктів Новотошківське та Золоте, де відкривав вогонь по наших позиціях з артилерії та стрілецької зброї. У всіх випадках підрозділи Об’єднаних сил давали адекватну відповідь.
 
У штабі повідомляють, що під час бойових дій 19 червня зазнали поранень три наші військовослужбовці, 20 червня було поранено ще трьох, а втрат українська сторона не зазнала.
 
Втім, за інформацією ЗМІ, з посиланням на координаторку Центру допомоги учасникам АТО в Хмельницькій області Наталію Дзекар, в середу на Луганщині загинули двоє військових із Хмельниччини — Андрій Попов і Яків Майданюк, які служили в 14-й бригаді. Обоє виконували бойове завдання  на блокпосту. 
 

ВІДДІЛ КАДРІВ

Кабінет Міністрів України затвердив кандидатуру нового очільника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації — генерала СБУ Олександра Куця.
 
Про це в ефірі «5 каналу» заявив колишній голова Донеччини Павло Жебрівський.
 
«Це вже не секрет. Сьогодні (20 червня) Кабмін затвердив генерала СБУ Олександра Куця на посаду», — зазначив він.
 
За словами Жебрівського, Петро Порошенко найближчим часом розгляне кандидатуру Куця і видасть відповідний указ. Після цього його представлять офіційно.
 
Відомо, що 41-річний генерал-майор СБУ Олександр Куць із 2015 по 2017 роки очолював Управління СБУ в Донецькій області. У серпні 2017 року він почав керувати новоствореним Головним управлінням СБУ в Донецькій і Луганській областях.