Вотчина правителів: наймасштабніші і найвартісніші інвестпроекти в АПК втілюють на Вінниччині

20.06.2018
Вотчина правителів: наймасштабніші і найвартісніші інвестпроекти в АПК втілюють на Вінниччині

Таблиця з сайта Мінагрополітики.

За офіційними даними, на кінець першого кварталу нинішнього року в українському агропромисловому комплексі тривала підготовка та впровадження 333 інвестиційних проектів загальною вартістю майже у 35 мільярдів гривень.
 
На Вінниччині втілюються наймасштабніші і найбільш дороговартісні з них: на 19 мільярдів 53 мільйони гривень.
 
За нею, згідно з інформацією Прес-служби Мінагрополітики, йдуть Донецька та Київська області, в яких інвестиції в сільськогосподарські проекти не перевищують 4 мільярди гривень. 
 
Кількісно ж найбільше таких проектів реалізується у Черкаській (40), Полтавській (39), тій самій Вінницькій (36) та Львівській (36) областях. Вартість кожного з проектів варіюється від 100 тисяч до 9,6 мільярда гривень.
 
У підгалузевому розрізі інвестиційні проекти впроваджуються у розвиток скотарства — 76, розвиток свинарства — 43, розвиток птахівництва — 25, овоче- та фруктосховища — 23, багаторічні насадження — 16, зрошення — 11, забійні пункти — 10.
 
Як повідомляють офіційні джерела, за підсумками січня-березня 2018 року інвестиції у сільське господарство, мисливство та надання пов’язаних із ними послуг склали 10,5 млрд. гривень, що на 9,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року.