Фонд «Відкритий діалог» фінансується потоком російських рублів

19.06.2018
Фонд «Відкритий діалог» фінансується потоком російських рублів

Польський Фонд «Відкритий діалог» (ФВД) відкрито працює в Україні і позиціонується як благодійна організація, яка підтримує демократію, займається волонтерством та бере участь в обміні полоненими.
 
Однак насправді Фонд «Відкритий діалог» займається підривною діяльністю в Польщі і, очевидно, має аналогічні цілі в Україні.
 
У зв’язку з чим в Україні необхідно провести перевірку ФВД, аналогічну тій, яку проводять у Польщі. 
 
Коли інформація про зв’язки фонду з оборонною промисловістю Путіна стає все більш очевидною, Фонд «Відкритий діалог» використовує на свій захист усі наявні засоби масової інформації для виправдання. Найсерйозніші звинувачення, спрямовані проти Фонду «Відкритий діалог», стосуються його фінансів. 
 
Марчін Рей — профільний представник порталу «Руської V колони в Польщі» — зробив повний аналіз цієї складної схеми. По-перше, це великий потік рублів, який спрямовується на рахунок Фонду «Відкритий діалог» із самого початку його існування.
 
Навіть опосередкований аналіз дозволяє побачити повну фінансову картину і знайти безліч недоліків. Виявляється, деякі перекази йдуть із промислових підприємств, які діють у Криму.
 
Ще однією компанією, яка підтримує Фонд, є компанія Satl, зареєстрована в Санкт-Петербурзі.
 
Безсумнівно, таке зіставлення людей-донорів, які підтримують благодійну організацію, що брала участь у київському Майдані, породжує не тільки великі сумніви, а й викликає підозри.
 
Вони, ці сумніви, додатково посилюються численними діловими і сімейними зв’язками. 
 
Так, найбільш важливим донором Фонду «Відкритий діалог» є Петро Козловський, тісно пов’язаний із російською військовою промисловістю. Як брат Людмили Козловської, однієї з керівників фонду, він пожертвував 166 тис. 384 злотих фонду в 2012—2015 роках, а це становить четверту частину від загального доходу Фонду «Відкритий діалог». 4/5 доходу Фонду надходять з бізнес-середовища Петра Козловського. 
 
Один із керівників «Відкритого діалогу» Бартош Крамек, який довгий час позиціонував його як громадську організацію, що домагається дотримання норм демократії, опублікував план із повалення уряду Польщі.
 
Крамек закликав громадян Польщі не платити податки і почати революцію за зразком українського Майдану. Польські журналісти після таких заяв вирішили провести розслідування з метою з’ясувати, хто фінансує ФВД і курирує його діяльність. 
 
Непрозора картина фінансування діяльності Фонду юридичними особами з Росії дозволяє зробити висновок, що цей фонд є інструментом, який призначений для відмивання брудних грошей з Росії під прикриттям боротьби за демократію в Польщі. 
 
Міністерство закордонних справ Польщі вже вжило заходів щодо посилення нагляду за діяльністю Фонду «Відкритий діалог».
 
Було подано заяву до районного суду Санкт-Варшава з проханням про ухвалення судом рішення про призупинення повноважень  правління фонду і його нинішньої ради, що діє під керівництвом суб’єктів, зазначених у наказі від 6 квітня 1984 р. Міністерства закордонних справ.
 
Було поставлено питання генеральному директору фонду: чому, публікуючи приватні повідомлення у своєму профілі в Facebook, він одночасно публікує інформацію про свою функцію в органах фонду, спонукаючи, серед іншого, до несплати податків. 
 
(За матеріалами https://comments.ua/politics/606124-mid-polshi-trebuet-zapretit-deyatelnost.html )