На Черкащині відкрили сучасну «карусель» для корів

19.06.2018
На Черкащині в селі Добра Маньківського району, на тваринницькому комплексі ТОВ «Кищенці», відкрито сучасну доїльну залу GEA Westfalia типу «Карусель».
 
Про це «УМ» повідомили в Маньківській райдержадміністрації.
 
У цій залі одночасно доїтимуть 80 корів, наголошують у РДА. І пояснюють: товариство «Кищенці» — одне з найкращих господарств Маньківського району, там наразі утримують 1 тис.100 корів. Засновник та директор сільськогосподарського підприємства Корнеліс Хузінхи планує довести чисельність дійного стада до 3 тис. 500 голів.
 
Водночас із відкриттям «Каруселі», на базі цього тваринницького комплексу відкрили унікальний навчальний центр Dairy Center Kischenzi, який у співпраці з Асоціацією виробників молока стане майданчиком для навчання та перепідготовки спеціалістів для галузі молочного скотарства.
 
Як зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, «Кищенці» — лідер молочної галузі країни.
 
«Це господарство динамічно розвивається, впроваджує сучасні технології, дбає про якість свого продукту. Тобто є прикладом того, як потрібно працювати. Ми, зі свого боку, надаємо всю необхідну підтримку та сприяння», — наголошує очільник Черкащини.
 
І додає, що інвестиції у тваринництво особливо цінні — як для Черкаської області, так і для країни загалом.
 
До речі, товариство «Кищенці» входить до топ-100 передових аграрних підприємств України і працює у 14 селах Маньківського та Жашківського районів. Воно займається не лише тваринництвом, а й рослинництвом та овочівництвом, обробляючи 16 тисяч гектарів землі.