Ляшко завітав до дітей з особливими потребами, картину яких купив у Раді три роки тому

19.06.2018
Ляшко завітав до дітей з особливими потребами, картину яких купив у Раді три роки тому

Олег Ляшко відвідав вихованців Городоцького районного центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю.

Пообіцяв — зробив! Олег Ляшко приїхав провідати вихованців Городоцького районного центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю, картини яких купив три роки тому на виставці у парламенті.
 
Лідер Радикальної партії привіз швейні машинки та пообіцяв допомогти з облаштуванням соляної кімнати у закладі, на яку потрібно 250 тисяч гривень.
 
«Колись у Верховній Раді продавали ваші роботи. Я підійшов, купив одну з них і пообіцяв приїхати до вас. Я тут, щоб вас підтримати і подякувати за вашу роботу і за ваше велике серце. Я знаю, скільки треба духовних сил і терпіння, щоб працювати з особливими дітьми, вкладати в них своє здоров’я і життя. І це все — за копійчані зарплати. Я зроблю все, що від мене залежить, щоб ви отримували достойні зарплати і максимальну увагу від держави», — звернувся Ляшко до викладачів центру.
 
Педагоги подякували лідеру РПЛ за подарунки, які стали поштовхом для створення в закладі швейної майстерні.
 
«Я радий, що ці машинки стали у нагоді. Особливих дітей треба готувати до самостійності, бо вони не все життя будуть із батьками чи в центрі для реабілітації. Вони повинні не боятися самостійного життя, не зламатися. Ці навички допоможуть їм себе реалізовувати. Хоч елементарно: щось пошити, заробити копійку на життя. Не можна ставити хрест на цих дітях, бо це такі ж люди, як і ми», — підкреслив політик.
 
Олег Ляшко переконаний: влада недостатньо уваги приділяє людям з особливими потребами. Тому хоче змінити цю дискримінаційну політику.
 
«В Україні ні інфраструктура, ні транспорт, ні будівлі не підлаштовані під людей з особливими потребами. Кожен думає, що весь час буде живий, здоровий і бігатиме, як молодий. Ми думаємо, а Господь вирішує за нас. Завдання держави — створити такі умови, щоб люди з особливими потребами жили повноцінно. Ми будемо робити все, щоб під час планування бю­джетів і будівництва нових приміщень максимальну увагу приділяли людям з особливими потребами. Щоб вони мали комфортні умови для роботи, лікування та реабілітації», — пояснив народний депутат.