Єдина церква в Україні: Вселенський патріарх Варфоломій зробив історичну заяву

19.06.2018
Перед Вселенською патріархією стоїть обов’язок і відповідальність повернути народи України і Македонії до істини і канонічних рамок церкви.
 
Про це заявив патріарх Варфоломій під час літургії в патріаршому храмі св. Георгія на Фанарі, інформує Релігійно-інформаційна служба України.
 
«Існування розколу не є аргументом, щоб позбавляти весь народ зв’язків із церковною правдою і канонічністю, заперечуючи нашу відповідальність перед Богом й історією, а навпаки, скоріше, стимулом для пошуку рятівних і об’єднуючих рішень», — заявив патріарх Варфоломій.
 
«Коли Церква-мати шукає шляхи порятунку наших братів з України і Скоп’є (Македонія. — Ред.), вона наповнює свій апостольський обов’язок. Наш обов’язок і відповідальність — привести ці народи назад до церковної правди і канонічного порядку. Тому те, що має Вселенський патріархат, він має для блага цілого світу і пропонує всім народам без винятку. У цьо­му контексті існує і міжхристиянський діалог, який діє «в любові і правді», — підкреслив православний першоієрарх.