Нацполіція підписала меморандум про співпрацю з правоохоронцями США

15.06.2018
Злочинність не знає кордонів, тому реалії життя вимагають від правоохоронців адекватних дій у боротьбі з криміналітетом.
 
Одним із таких кроків стало підписання меморандуму про співпрацю між Нацполіцією України та Адміністрацією з боротьби з наркотиками Мін’юсту США. 
 
Українську сторону представляв голова Нацполіції Сергій Князєв, американську — заступник голови дипломатичної місії США в Україні Джорж Кент. Підписаний меморандум спрямований на активізацію обміну інформацією між Україною та США щодо протидії транснаціональній наркозлочинності.
 
Крім того, він має на меті спільні заходи Департаменту протидії наркозлочинності (ДПН) Нацполіції та Адміністрації з боротьби з незаконним обігом наркотиків (DEA) Мін’юсту США у попередженнi та викриттi незаконних фінансових потоків, пов’язаних із протизаконним обігом наркотиків. 
 
За словами Сергія Князєва, взаємодія нашої держави та Сполучених Штатів у сфері протидії транснаціональній наркозлочинності розпочалась кілька років тому.
 
Із того часу в поліції було проведено важливі заходи щодо реструктуризації Департаменту протидії наркозлочинності.
 
Також оновився кадровий склад підрозділу, а до його компетенції було віднесено нову функцію — боротьбу з міжнародною злочинністю. 
 
У свою чергу, Джорж Кент зазначив, що американські партнери раді підтримати послідовні кроки реформування правоохоронних органів в Україні.
 
Він відзначив позитивні досягнення в роботі українських оперативників у боротьбi з незаконним обігом наркотиків.
 
«Ваш професіоналізм та відданість справі вже принесли значні успіхи. Ми пишаємось вашими результатами роботи — зокрема нещодавнім вилученням рекордних партій трамадолу та кокаїну. Ми раді передати Департаменту автомобілі, обладнання та іншу техніку. Сподіваюся, що це допоможе ефективніше виконувати вашу важливу місію», — зазначив голова дипмісії США.
 
У рамках процесу взаємодії України і США оперативники кількох підрозділів Департаменту протидії наркозлочинності отримали від іноземних партнерів прилади нічного бачення, тактичний телескоп, інфрачервону камеру, фот-, відео- та оргтехніку на суму понад 1,5  мільйона гривень. Також вітчизняні поліцейські отримали сім позашляховиків для потреб підрозділів у регіонах.