Завдяки небайдужим: лучанину Денисці з вадами слуху провели успішну операцію

15.06.2018
Завдяки небайдужим: лучанину Денисці з вадами слуху провели успішну операцію

Маленький Дениско Салій нарешті чує навколишній світ. (Фото з сторінки «Фейсбук».)

У Луцьку маленькому Денисці Салію з черкаського міста Сміла, який від народження має вади слуху і на операцію якому всім світом збирали кошти (про що «УМ» розповідала раніше), провели кохлеарну імплантацію. Операція тривала три години. Наразі хлопчик уже вдома.
 
Про це «УМ» повідомила хрещена малюка — черкащанка Юлія Фомічова, яка була ініціатором збору коштів на лікування.
 
Вона та батьки хлопчика, котрий від народження не чув жодного звуку, дякують усім добрим людям, які не залишилися осторонь їхньої біди.
 
Рідні хлопчика переконані, що добрих та чуйних людей — надзвичайно багато в нашому світі, і вони щасливі від того, що зустріли їх на своєму шляху. 
 
Як розповідає Юлія, на операцію вживлення кохлеарного імпланта її хрещенику Денисці потрібно було 20 тисяч євро.
 
За півроку родині завдяки розголосу у соцмережах, допомозі журналістів, що публікували новини про хлопчика, волонтерам, які організовували благодійні акції, вдалося зібрати 14 тисяч євро від небайдужих людей з України і не тільки.
 
Решту суми — 6 тисяч євро — родині передали батьки черкаської дівчинки Діани Батій, яка півтора року мужньо боролося з нейробластомою, але, на жаль, побороти не змогла.
 
«Дякуємо всім друзям, кумам, сусідам, колегам, родичам, знайомим та незнайомим людям. Дякуємо батькам Діаночки Батій, що знайшли в собі сили та милосердя для щасливої долі нашого хлопчика. Низький всім уклін, будьте всі щасливі та здорові. Добро завжди повертається, — емоційно наголошує Юлія Фомічова.
 
— Це наша спільна перемога. Перемога над несправедливістю цього світу, перемога над повною глухотою нашого Дениска, перемога над недосконалістю нашої держави. Прикро, що ми мали просити грошей у сторонніх людей, але іншого виходу не було. Дениско вже чує. Усім доземний уклін і величезна подяка! Ми ніколи не забудемо того, що ви всі подарували нашому янголяткові. Дякуємо за гроші, за підтримку, допомогу, поради. Ви зробили для нас більше, ніж вимірюється сумою у 20 тисяч євро».
 
У родині хлопчика кажуть, що реакція на звуки у нього є, і після реабілітації та посилених занять, у тому числі із сурдопедагогами, малий уже незабаром адаптується до світу звуків і мови.