Ляшко: «Не дозволю підняти тарифи!»

13.06.2018
Ляшко: «Не дозволю підняти тарифи!»

Олег Ляшко не хоче, щоб чиновники виписували собі премії за рахунок простих людей.

Гроші, виграні Україною в Стокгольмському арбітражному суді в суперечці з «Газпромом», повинні йти на енергомодернізацію та збільшення видобутку власного газу, а не на премії топ-менеджерам «Нафтогазу».
 
Про це заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Політик закликав уряд скасувати рішення про нарахування премій у розмірі 45 мільйонів доларів, 13,9 млн. з яких уже отримали голова правління Андрій Коболєв та комерційний директор компанії Юрій Вітренко по курсу в гривні.
 
«Ці великі «патріоти» отримали космічні премії та перевели їх у долари. Вони не довіряють гривні, а ще когось закликають інвестувати в Україну. Самі при цьому гроші перевели в офшори. Не в офшори, а в Україну треба вкладати. Тому ми так і живемо — побираємося по всьому світу, бо чиновники грабують і в офшори все виводять. Ми повернемо все назад! Закликаємо уряд не спостерігати мовчки за тим, як грабують людей, а скасувати рішення «Нафтогазу» про преміювання, повернути всі кошти українцям і звільнити керівництво компанії. Якщо посадовцям «Нафтогазу» виплачують премії від виграшу в Стокгольмському арбітражі, чому українці не отримують премії у вигляді збільшення зарплат і пенсій, зниження тарифів, державної підтримки на програми енергозбереження, заміни вікон, дверей тощо? Ця політика — неправильна!» — обурився Ляшко.
 
За інформацією лідера РПЛ, найближчим часом влада планує підняти ціну на газ для населення, що призведе до збільшення тарифів на 60%. Олег Ляшко вважає це неприпустимим.
 
«Вони пояснюють це необхідністю зробити рентабельними підприємства «Укргазвидобування» і «Нафтогаз» та отримати черговий кредит МВФ. Те, що керівництво «Нафтогазу» отримало 45 мільйонів доларів премії, а «Укргазвидобування» має по 300% рентабельності, показує, що для них усе рентабельне. Тільки за цією рентабельністю вони залазять у кишеню кожного українця. Тобто влада хоче підняти тарифи на газ і вартість «комуналки», щоб у «Нафтогазі» чергові мільйонні премії собі виписували і знову обдирали українців? Ми цього не дозволимо!» — підкреслив Ляшко.