Ворог намагався посунути підрозділи ЗСУ на Луганщині й підвищує напругу під Донецьком

12.06.2018
Літо на східному фронті продовжує бути «спекотним»: минулої неділі російські окупанти 32 рази порушили режим припинення вогню, з них 7 разів із застосуванням важкого озброєння — 120 та 82-мм мінометів.
 
Як повідомляє прес-центр операції Об’єднаних сил, 10 червня противник укотре, не дотримуючись Мінських домовленостей, намагався послабити оборону українських військових підрозділів на окремих напрямках.
 
На Луганщині найактивнішi бойові дії тривали в районі населеного пункту Новотошківське.
 
Зокрема, в ніч на понеділок ворог застосував у цьому районі заборонені міжнародними домовленостями 122-мм артилерійські системи, наражаючи на небезпеку мирних мешканців.
 
А напередодні, в суботу, бойовики намагалися посунути підрозділи ЗСУ на Луганщині в районах населених пунктів Кримське та Новотошківське, але зазнали втрат. За даними ООС, усі спроби противника просунутися вглиб нашої оборони залишалися нереалізованими, в запеклих боях поблизу Кримського поранено трьох захисників України. 
 
На донецькому напрямку підрозділи Об’єднаних сил вели активну оборону в районі населеного пункту Опитне. На Маріупольському напрямку бої відбувалися поблизу населених пунктів Павлопіль, Водяне та Лебединське.
 
«Під час бойових дій троє наших захисників отримали поранення. Поранених негайно евакуювали до шпиталю, їхньому життю нічого не загрожує», — повідомляють у штабі ОС.
 
За даними розвідки, в результаті бойових дій одного окупанта знищено та трьох поранено. 
 

ДО РЕЧІ 

Міністр закордонних справ Павло Клiмкін вважає, що шлях до миру на Донбасі лежить через залучення місії ОБСЄ та миротворців ООН. Про це він написав у «Твiттерi» вранці 11 червня, перед зустріччю голів МЗС у форматі «нормандської четвірки» в Берліні.
 
«Усі ЗМІ говорять про Сінгапур, а нам своє робити: реальна безпека під контролем ОБСЄ та миротворців, звільнення наших хлопців i справжні вибори, організовані Україною та міжнародним співтовариством, — це шлях до миру», — зазначив Клімкін.
 
За словами міністра, «сьогодні в окупованому Донбасі є українська земля та українські громадяни, але немає України. Маємо туди повернутися».