Ляшко: «Найкращий подарунок лікарям до свята — високі зарплати»

12.06.2018
Ляшко: «Найкращий подарунок лікарям до свята — високі зарплати»

Олег Ляшко переконаний, що життя людини — це найвища цінність.

На кошти, вибиті з держбюджету лідером Радикальної партії, тут уже відремонтували палати, невдовзі відреставрують сходи та інші приміщення.
 
Олег Ляшко підтримав військових, а також поцікавився станом здоров’я чорнобильців, афганців, дітей війни, які перебувають на лікуванні у шпиталі. Розповів їм про те, як бачить закінчення війни на Донбасі.
 
«Коли війна — це бізнес, коли дбають про власні рейтинги, а не мир, то війна ніколи не закінчиться. Щоб зупинити війну в Україні, треба пам’ятати одне: людське життя — це найвища цінність! Британський прем’єр-міністр Вінстон Черчилль казав, що «будь-яка війна закінчується миром. Тільки до миру є дві дороги — дорога перемоги і дорога поразки». Ми пропонуємо йти дорогою перемоги. Не здавати національні інтереси в обмін на пусті обіцянки за Будапештським меморандумом, за яким ми в 1994 році відмовились від третього в світі ядерного потенціалу, а покладатися тільки на себе і розвиток своєї економіки», — наголосив Ляшко.
 
Також політик подякував медперсоналу за турботу про військових, привітав із Днем медика та вручив грамоти і подарунки кращим лікарям шпиталю.
 
«Найкращий подарунок до свята — гідні зарплати! Тому моє головне завдання — щоб ваша важлива праця достойно оплачувалась і ви не їхали за кордон на заробітки. Бо з такою медреформою в минулому році 70 тисяч лікарів поїхали з України шукати кращої долі. Будуть нормальні зарплати — будуть і нормальні пенсії. Сьогодні боляче дивитися, як люди старшого віку не можуть звести кінці з кінцями на пенсію, маючи по 40-50 років трудового стажу. Для гідних зарплат і пенсій потрібен економічний розвиток. Ми ніколи не будемо багатими, якщо побиратимемося по всьому світу, будемо розвивати «імпортну» економіку та створювати робочі місця для наших іноземних конкурентів. Робочі місця потрібно створювати для українців у рідній країні», — переконаний лідер РПЛ.
 
Ініціативу Олега Ляшка щодо відставки в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун і медперсонал, і хворі зустріли оплесками.
 
«Наші люди повинні лікуватися в Україні й мати доступну медицину і ліки, а не так звану медреформу, ініціатори якої не хочуть лікувати онкохворих, бо «вони все одно помруть». Ми пропонуємо план зi зниження цін на медикаменти: запровадження референтного ціноутворення, обмеження рентабельності до 10-20%, а не 300%, як зараз. На наркоті менше заробляють, ніж у нас на ліках! Ми добиваємося відновлення державного регулювання цін, скасування ПДВ на ліки та введення найсуворішої кримінальної відповідальності за продаж фальшивих ліків. Коли людина виносить останні гроші в аптеку, а їй крейду продають — за це треба саджати в тюрму, щоб не заробляли на здоров’ї людей собі бариші. Це дасть можливість зробити ліки за доступними цінами», — підсумував Ляшко.