Смоленська катастрофа: на літаку Леха Качинського знайшли сліди вибухівки

08.06.2018
Смоленська катастрофа: на літаку Леха Качинського знайшли сліди вибухівки

На місці падіння президентського літака.

У справі розслідування Смоленської катастрофи з’явилися нові обставини: на фрагментах літака президента Леха Качинського та на тілі одного з загиблих у Смоленській катастрофі слідчі знайшли сліди вибухівки.
 
Про це повідомляється у заяві урядової підкомісії з розслідування Смоленської катастрофи, передає польське видання rmf24.pl.
 
«Згідно з отриманими доказами, на багатьох фрагментах літака, а також на тілі принаймні однієї жертви, які досліджували спеціальними пристроями, зокрема, і хроматографічним методом, виявлено наявність вибухових матеріалів», — йдеться в заяві підкомісії.
 
При цьому слідів вибухівки на землі не знайшли, тобто вона була в літаку на момент катастрофи.
 
Отже, ні про які технічні несправності чи погодні умови, що могли стати причиною катастрофи президентського Ту-154, не може бути й мови. Дані урядової підкомісії з повторного розслідування причин Смоленської катастрофи свідчать, що літак Леха Качинського був зруйнований у повітрі в результаті вибуху.
 
Нагадаємо, Смоленська катастрофа, у якій загинули президент Польщі Лех Качинський та ще 95 осіб, трапилася під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Президентський літак упав біля посадкової смуги.
 
У результаті катастрофи, окрім президента та його дружини, загинули урядовці та військові і духовенство. Спочатку причинами катастрофи називали складні погодні умови та несвідому помилку російських диспетчерів. Однак у 2014 році розслідування поновили. 
 
Додамо, що «Україна молода» ще в квітні 2016 року в серії статей «Смоленський туман» (номер від 26.04.2016), «Ніка»-вбивця», 28.04.2016 та «Кремль-убивця» (номер від 05.05.2016), автором яких є колишній народний депутат України Григорій Омельченко, першою назвала причину падіння літака польського президента: спланований вибух. Результати нових експертиз є свідченнями на користь цієї версії.