У Черкасах за бійку та стрілянину відсторонили від роботи поліцейського

06.06.2018
У Черкасах поліція призначила службове розслідування через причетність свого працівника до нічної бійки та стрілянини у місті.
 
«Вночі на лінію 102 надійшло повідомлення, що в одному з районів міста Черкаси відбувається бійка та чутно постріли. На місце виїхала поліція, яка встановила двох осіб, одним із них виявився працівник поліції, який перебував на лікарняному», — повідомила прес-служба Черкаського обласного управління поліції.
 
Наразі інспекція з особового складу почала службове розслідування. Водночас вирішується питання про відкриття кримінального провадження. На час проведення службового розслідування працівника поліції відсторонено від виконання ним службових обов’язків.
 
Про нічну бійку та стрілянину у Черкасах першим повідомив на своїй сторінці у «Фейсбуці» Костянтин Мірошниченко з національного корпусу «Азов»: «Біля кінотеатру «Мир» сталася сутичка між  працівниками поліції та місцевими хлопцями напідпитку, в результаті чого, перші спробували вирішити конфлікт за допомогою зброї. Попередньо відомо, що стріляли з травматичної зброї».
 
За словами Костянтина, всіх затримали, але «поліція поводила себе дивно, швидко забрала нападників, навіть не викликала «швидку» для постраждалих. Потім з’явилася інформація, що їх хочуть відпустити, але під тиском громадськості не вдалося цього зробити. У наркодиспансері тест на алкогольне сп’яніння одного з учасників показав 1,6 проміле».
 
Іншим учасником сутички був 25-річний місцевий житель, раніше судимий, поранень він не отримав.