На Харківщині селяни з бійцями «Нацкорпусу» проривались до загарбаного забудовниками водосховища

06.06.2018
У жителів села Хотімля Вовчанського району сановиті забудовники відібрали цього літа останній пляж на березі Печенізького водосховища.
 
Аби відновити справедливість, селяни зверталися по допомогу до правоохоронців та керівників місцевої громади, але їх ніхто не почув.
 
Зрештою справа дійшла до юристів Харківського антикорупційного центру, розслідування яких підтвердило факт незаконного захоплення прибережної смуги.
 
«Берег водосховища став де-факто недоступним для місцевих мешканців, — йдеться у повідомленні ХАЦ. — За даними кадастрової карти, земельні ділянки, які були виділені приватникам, не доходять до самого водосховища, залишаючи берегову лінію вільною. Але в реальності доступ до води був перегороджений парканами».
 
За даними антикорупційного центру, спочатку ділянка площею 3,6 гектара була віддана у постійне користування ТОВ «Інвестсервіс», після чого її почали ділити.
 
Саме від цих територій i тягнувся паркан. Як запевнили юристи ХАЦу, згадане товариство записане на британські та белізькі офшорні компанії «Інвестмент Холдінгз Л.П.» 
 
До його заснування можуть мати причетність бізнесмени та високопосадовці Вовчанського району. Побоюючись, що самотужки із забудовниками не справляться, селяни покликали на допомогу бійців «Національного корпусу».
 
Разом вони пошкодили два  метри «європаркану» й зірвали 250 метрів металевої сітки, звільнивши доступ до води. 
 
«У жителів Хотімлі така ж проблема, як і по всій Україні, — пояснив дії своєї організації Костянтин Немичев. — Усю прибережну смугу водоймищ починають забудовувати судді, прокурори та інші державні посадовці, які навпаки повинні боротися з подібним беззаконням. Саме тому ми прийшли селянам на допомогу».
 
Як повідомила прес-служба поліції, на місце інциденту «виї­жджали слідчо-оперативна група та особовий склад у кількості 20 співробітників», після чого було відкрито кримінальне провадження за статтею «Умисне знищення або пошкодження майна». Наразі правоохоронці встановлюють власника проблемної території.