Дорогою на «мундіаль»: німці перед початком ЧС-2018 не перемогли у п’яти матчах поспіль

05.06.2018
Дорогою на «мундіаль»: німці перед початком ЧС-2018 не перемогли у п’яти матчах поспіль

Голкіпер «Бундестім» Мануель Нойєр повернувся на поле після 9-місячної паузи. (Фото з сайта: https://www.dfb.de.)

Перед стартом «мундіалю» його учасники, прагнучи набрати оптимальної форми, проводять товариські матчі.
 
У суперники по спарингах головні фаворити обирають як можливих конкурентів на ЧС-2018 у Росії, так і відвертих «андердогів».
 
Так, срібний призер останнього світового форуму — Аргентина — вирішила перевірити лінію атаки проти скромної збірної Гаїті.
 
«Товарняк» укотре довів визначальну роль Ліонеля Мессі для «альбіселесте»: в активі зіркового бомбардира — «хет-трик».
 
Не так вдало поки грає чинний чемпіон — Німеччина. «Бундестім» у контрольному матчі перед захистом титулу поступилися австрійцям (уперше за 32 роки).
 
Загалом же «Маншафт» не перемагає у п’яти поєдинках поспіль.
 
Це непокоїть їхнього головного тренера Йоахіма Льова: «Поразка мене дратує, ми не реалізували на практиці те, що планували, були необачними в атаці. З такою грою у нас не буде шансів у Росії. Але ще є час, щоб виправити помилки».
 
Цікаво, що у спарингу проти Австрії зіграв основний голкіпер німців Мануель Нойєр, який 9 місяців через травму перебував поза грою.
 
Ману пропустив двічі, але встиг зробити два сейви. І в підсумку таки потрапив до остаточної заявки збірної на «мундіаль».
 
Минулого тижня повернувся на поле після ушкодження і Неймар — форвард «ПСЖ» допоміг бразильцям дотиснути хорватів.
 
Головний тренер «селесао» Тіте у матчі з «картатими» дав зіграти і представникам УПЛ — Фреду і Тайсону: футболісти «Шахтаря» вийшли на поле за десять хвилин до фінального свистка.
 
Фред, до речі, найближчим часом може перебратись у «Манчестер Юнайтед» за 60 мільйонів євро. Британські ЗМІ пишуть, що 25-річний півзахисник підпише з «червоними» контракт на чотири роки. На швидкості завершення трансферу наполягає і Тіте: «У нас питали поради щодо цього переходу. Ми ж порадили вирішити питання якомога швидше, щоб Фред зосередився на виступах за національну команду».
 
Не менш активно готуються до «мундіалю» фіналісти Євро-2016 — Франція і Португалія. «Сині» обіграли чемпіонів світу-2006 італійців, які цього разу залишились за бортом турніру, а підопічні Фернанду Сантуша розписали мирову з бельгійцями.
 
Вочевидь, прагнутиме реабілітуватися після провалу на останньому форумі й тріумфатор ЧС-2010 — Іспанія. Минулого тижня омолоджена «Фурія роха» на чолі з досвідченими Піке, Іньєстою Рамосом та Дієго Костою зіграла внічию зi швейцарцями. 
 
Після матчу тренер піренейців Хулен Лопетегі поскаржився на нереалізацію голевих моментів: «Провели матч на хороших швидкостях і з високою інтенсивністю. Упевнений, в іншому поєдинку ми б змогли реалізувати хоча б половину тих шансів, які створили». 
 

ТАБЛО

Товариські матчі. Іспанія — Швейцарія — 1:1 (Одріосола, 29 — Родрігес, 62), Бразилія — Хорватія — 2:0 (Неймар, 69; Фірміно, 90+4), Мексика — Шотландія — 1:0, Ісландія — Норвегія — 2:3, Бельгія — Португалія — 0:0, Англія — Нігерія — 2:1 (Г. Кехілл, 7; Г. Кейн, 39 — Івобі, 47), Австрія — Німеччина — 2:1 (Гінтереггер, 53; Шопф, 69 — Озіл, 11), Франція — Італія — 3:1 (Юмтіті, 8; Грізманн, 29; У. Дембеле, 63 — Бонуччі, 63), Австралія — Чехія — 4:0, Аргентина — Гаїті — 4:0 (Мессі, 17 (пен.), 58, 66; Агуеро, 69).